Skolbibliotekarie till Vättleskolan 4-9

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 47 800 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder, vilket ger området en spännande och internationell prägel.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 3 500 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete.
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se


Arbetsuppgifter:

Arbetet som skolbibliotekarie på Vättleskolan innebär att vara en självklar del i arbetet med elevernas måluppfyllelse och livslånga lärande. Därför planerar och arbetar skolbibliotekarien tätt tillsammans med skolans övriga pedagoger, så att skolbiblioteket blir en resurs för elevernas språkutveckling, läslust samt för elevernas utveckling av medie- och informationskunnighet.

Skolbiblioteket står på två ben: läs- och språkstimulerande arbete samt arbetet med MIK. Vi förväntar oss därför att du har stor kunskap om barn- och ungdomslitteratur och kan handleda och hjälpa elever, såväl pedagoger, i val av skönlitteratur för egenläsning men också för klass- och gruppläsning.

I arbetet med informationssökning samt sök- och källkritik ingår du som en ovärderlig resurs. Dina kunskaper inom MIK stöttar och kompletterar övriga pedagogers arbete och du ingår som en del av undervisningen.

Arbetet som skolbibliotekarie har eleven i fokus och därför förväntar vi oss att du är lyhörd för elevers olikheter och behov, vilket till exempel kan vara att hitta rätt bok till rätt elev eller att bistå elever, med särskilda behov, med hjälpmedel såsom talböcker.

Samtliga av Vättleskolans pedagoger kommer under läsåret 17/18 genomföra en modul i Skolverkets digitaliseringslyft, i vilket vi ser dig, som skolbibliotekarie, som en värdefull och självklar resurs. På Vättleskolan fortbildas också pedagogerna kontinuerligt i språkutvecklande arbetssätt och även där har skolbibliotekarien en central och viktig roll.

Du kommer ingå i skolans biblioteks- och kulturgrupp som förutom att driva skolbiblioteksfrågor även bevakar och bokar kulturaktiviteter för skolans klasser.

Kvalifikationer:

Du har utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap. Om du har erfarenhet av skolbibliotekariearbete är det meriterande.

Meriterande är även om du har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Vi förväntar oss att du är ansvarsfull, har lätt för att samarbeta och har en god organisatorisk förmåga. Du tar egna initiativ, är kreativ och lösningsinriktad. Du ser skolbiblioteket som en självklar del i skolan och dig själv som en medpedagog till dina kollegor.

Du vill verka för ett skolbibliotek och en skola som elever, vårdnadshavare och politik kan vara stolta över - en skola som vårdnadshavare gärna väljer för sina barn.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 2017-08-14 eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-27
Referensnummer: A701871

Andra uppgifter:

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Ewa Wennberg, tf rektor Vättleskolan
Mobiltelefon: 073-666 28 10

Alan Navberg, biträdande rektor Vättleskolan
Mobiltelefon: 072-255 71 60

Fackliga företrädare:

Terje Adkins
Fackligt ombud Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 90
E-post: terje.adkins@ lararforbundetavdelning.se

Ulla Stålstedt Ghose
Fackligt ombud Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-365 24 79
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ angered.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster