Enhetschef till hemtjänsten i Mölnlycke, Härryda kommun

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar.

Härryda kommun har en förvaltning med fem sektorer. Sektorn för socialtjänst omfattar verksamheterna; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder, Hälsa och bistånd och Integration och arbetsmarknad. Budgetomslutning är ca 700 miljoner och i verksamheten arbetar ca 900 medarbetare.

Hemtjänsten ingår i Vård och omsorgs verksamhet tillsammans med äldreboenden och personlig assistans. Som enhetschef är du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen tillsammans med tolv andra enhetschefer. Du kommer att ha kontor centralt i Mölnlycke där flera chefskollegor sitter tillsammans.

Kommunen satsar på att stödja och utveckla sina chefer. Till exempel erbjuds ett utbildningsprogram för dig som är ny som chef inom vår kommun, där du har möjlighet att skapa ett nätverk med andra chefer över sektorsgränserna. Dessutom sker regelbundna träffar för alla chefer inom sektorn för socialtjänst, från enhetschef till sektorschef. Våra tre grundperspektiv som anställd inom Härryda kommun är medarbetarskap, ledarskap och kommunikation och samverkan. Alla våra anställda erbjuds friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att tillsammans med en chefskollega leda arbetet för hemtjänsten i Mölnlycke där du ansvarar för ett eget avgränsat ansvarsområde samt för cirka 25 undersköterskor.

Ditt uppdrag som enhetschef handlar om att både självständigt och med stöd av verksamhetschef och stödfunktioner, leda, styra och utveckla verksamheten i enlighet med lagar, avtal och politiska intentioner. Du har ansvar för verksamhet, kvalité och utveckling och även uppföljning/utvärdering av din verksamhet, samt att kommunicera vår värdegrund inom enheten. Du har också ansvar för att verksamheten utvecklas och brukarna erbjuds stöd och service i enlighet med lagstiftningens intentioner.

Som enhetschef hos oss har du personal-, verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du är en tydlig ledare och tillämpar ett nära ledarskap. På ett positivt sätt tar du tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang samt får medarbetarna delaktiga och engagerade i verksamheten.

Kvalifikationer:

Du som söker:
• ska ha relevant högskoleutbildning, till exempel social omsorg eller socionomutbildning eller vad arbetsgivaren finner likvärdigt
• bör ha erfarenhet från att tidigare ha arbetat som chef och det är önskvärt med erfarenhet från hemtjänstverksamhet
• ska vara medveten om ditt ansvar som förebild och kulturbärare
• ska ha förmåga att anpassa ditt ledarskap efter situationen och respektive medarbetare
• ska arbeta utifrån en positiv människosyn och visa tillit till medarbetaren
• ska ha goda kunskaper i svenska och en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi sätter stort värde på att du har god samarbetsförmåga, är engagerad och lyhörd mot brukare och personal samt har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-31
Referensnummer: A698880

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Tina Forsgren
Verksamhetschef
Telefon: 031-724 65 60

Fackliga företrädare:

Fredrik Johansson
SSR
Telefon: 031-724 84 32

Pia Jäderklint
Vision
Telefon: 031-724 64 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster