Verksamhetschef Utveckling

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

I Utbildningsförvaltningen ingår Alströmergymnasiet, Campus Alingsås samt Integrationsavdelningen med ansvar för flyktingmottagning. Förvaltningen består av tre övergripande områden som utgörs av utbildning, utveckling och integration.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en verksamhetschef till det nya verksamhetsområdet utveckling, där extern samverkan, kvalitetsuppföljning, kompetensförsörjning, digitalisering, lärcenter samt kommunikation och markandsföring ingår. Verksamhetsområdet består av ca 8 medarbetare.

I rollen som verksamhetschef är din huvuduppgift att samordna och driva utvecklingsfrågor samt ansvara för kvalitetsfrågor. Uppdraget sker i samverkan med verksamhetscheferna för utbildning och integration. Förvaltningsövergripande analys- och utredningsuppgifter ingår och att redovisa resultat/statistik i nämnd.

Du är ekonomiskt ansvarig för tilldelade projekt och investeringar. I din roll som verksamhetschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och bidrar aktivt i att utveckla verksamheten i linje med nämndens mål och åtaganden. Din närmsta chef kommer att vara förvaltningschef.

Kvalifikationer:

Krav för rollen är högskole- eller universitetsexamen, relevant arbetslivserfarenhet samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete, skollag, läroplaner, skollagstiftning samt övriga för verksamhetsområdet aktuella lagar och avtal är väl kända för dig.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är mål- och resultatorienterad samt har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du gillar att arbeta strukturerat och utgår från en helhetssyn, där personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

Erfarenhet av politiskt styrd organisation är önskvärd.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde september 2017

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A699914

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Anneli Schwartz
Förvaltningschef
Telefon: 0322-616505

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster