Förstelärare i teknikämnen till Lerums gymnasium

Lerums gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenad från Lerums centrum och lokaltågen. Vi har ca 1200 elever och ca 130 i personalen. Det är vi som tillsammans skapar Lerums gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Vi har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning.

Arbetsuppgifter:

I tjänsten som förstelärare ingår undervisning i teknikämnen, företrädesvis teknik, konstruktion och cad. I din roll som förstelärare kommer du ha ett tudelat uppdrag; dels att utveckla Teknikprogrammet som står inför att certifieras som Teknikcollege, dels om att utveckla och driva kontakterna skola – arbetsliv. Det senare uppdraget är skolövergripande och handlar om att stimulera, utveckla och skapa relevans och motivation för elevernas fortsatta studier och yrkesval. Du kommer att tillhöra arbetslaget på Teknikprogrammet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig och legitimerad att undervisa i teknikämnen, företrädesvis i teknik, cad och konstruktion på gymnasienivå men om du har något/några av dessa ämnen i kombination med programmering, webbutveckling och/eller matematik är du också välkommen att söka tjänsten.

Det är viktigt att du är en utpräglad lagspelare som tillsammans med dina kollegor; i arbetslaget, i förstelärargruppen och i ämnesgruppen, kan driva det pedagogiska arbetet med elevernas lärande i fokus. I kollegiala lärande samtal, som vilar på vetenskap och beprövad erfarenhet är du med och bidrar och utvecklar undervisningen. I klassrummet är du en trygg ledare och bland kollegorna en inspiratör som vet att du genom ditt arbete och ditt engagemang kan påverka olika processer. Personlig lämplighet väger tungt i denna rekrytering

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-16
Referensnummer: A720420

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Christina Söderman, rektor
Telefon: 0708-811663
E-post: christina.soderman@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Ewa Thylander Lärarförbundet
Telefon: 0706-852164
E-post: ewa.thylander@lerum.se

Eva-Lena Medin Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0705-842048
E-post: eva-lena.medin@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster