Studie- och yrkesvägledare till Alströmergymnasiet

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.


Arbetsuppgifter:

Alströmergymnasiet är en stor gymnasieskola med drygt 1150 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår.

Skolan är indelad i 5 sektorer, med en rektor som chef i varje sektor och tillsammans är vi ca 180 medarbetare.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare.
Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med ytterligare en studie- och yrkesvägledare erbjuda vägledning i grupp och individuellt för eleverna på skolan. Ni arbetar tätt tillsammans och har även ett gott samarbete med vägledarna på grundskolorna och vuxenutbildningen i kommunen. Tillsammans arbetar ni med metodutveckling och med målet att öka elevernas valkompetens. Du kommer vid behov stötta elevhälsan med vägledningsinsatser.

Kvalifikationer:

Du har examen från studie- och yrkesvägledarutbildningen samt helst erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare.

Som studie- och yrkesvägledare arbetar du nära tillsammans med övrig personal på gymnasiet samt övriga vägledare i kommunen. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga, är flexibel, är engagerad i ditt uppdrag men också är beredd att jobba på egen hand och ta egna initiativ.

Det är också viktigt att du ser betydelsen av ett gott bemötande i alla möten och att du gärna driver och deltar i utvecklingsarbete samtidigt som du är van vid att använda datorn som arbetsredskap. Du förväntas vägleda med hjälp av dagens teknik.
Du bör ha god insikt i de nationella styrdokumenten och vara van vid externa kontakter.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. 

Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid. Kvällstjänstgöring förekommer vid enstaka tillfällen.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Löpande rekrytering.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Referensnummer: A706120

Andra uppgifter:

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut varför det är viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Daniel Larsson
Elevhälsochef/rektor
Mobiltelefon: 070-675 34 28
Telefon: 0322-61 63 21
E-post: daniel.larsson@ alingsas.se

Dennis Pavlovic
Gymnasiechef
Telefon: 0322-61 65 12
E-post: dennis.pavlovic@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster