Speciallärare/ specialpedagog sökes till Studium

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.Arbetsuppgifter:

Studium är utförare av Göteborgs Stads egenregi inom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Totalt har vi drygt 2 700 elever och ca 140 personal fördelade på tre adresser Styrmansgatan, Brahegatan och Skånegatan. Utbildningar erbjuds inom sfi, kommunal vuxenutbildning och särvux i egen regi samt uppdragsutbildning. Yrkesutbildningar genomförs inom områdena barn & fritid, restaurang & bageri samt vård & omsorg och stödassistent. De största kunderna är förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning, SDF, stadsledningskontoret och olika företag.

Arbetsbeskrivning
Vi behöver förstärka verksamheten med ytterligare specialpedagogisk kompetens för att kunna erbjuda likvärdiga förutsättningar för våra elever som är i behov av särskilt stöd i undervisningen. Vi söker därför dig som vill arbeta elevnära både individuellt och i grupp med t.ex. läs- och skrivstöd och stöd till elever med bland annat neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Du kommer också arbeta tillsammans med övriga specialpedagoger/-lärare och skolans ledning vad gäller utvecklingsarbete av vårt specialpedagogiska förhållningssätt. Du ska också kunna ta en konsultativ roll där du förmedlar kunskap gentemot övriga kolleger och ledning. Det kan även bli aktuellt med kartläggning av elever och deras förutsättningar samt behov samt att erbjuda rådgivande samtal för att sedan utforma individuella studieplaner i samverkan med övrig personal på skolan. Undervisning i det/de ämne/-n du är behörig i är också aktuellt och kommer utgöra del av tjänst. Detta gäller främst undervisning i mindre grupper där eleverna har olika inlärningssvårigheter.

Kvalifikationer:

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du:
- är legitimerad lärare med vidareutbildning till speciallärare/specialpedagog,
- är behörig i matematik och/eller svenska/svenska som andraspråk för lägst grundläggande kurser inom kommunal vuxenutbildning,
- har en god pedagogisk och didaktisk förmåga,
- har god förmåga att organisera och dokumentera,
- har en god IT-vana och erfarenhet av digitala hjälpmedel,
- gärna har erfarenhet av utbildning för vuxna i behov av extra stöd,

Det är meriterande om du tidigare arbetat både elevnära men också i roller där du förväntats överföra kunskap till kolleger och ledning. Som person har du en pedagogisk fallenhet och förmåga att motivera och inspirera människor du möter. Du brinner för att arbeta nära eleverna i deras utveckling och har ett inkluderande arbetssätt. Du trivs med att arbeta självständigt men jobbar också gärna tillsammans med andra.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, kreativitet och flexibilitet.
Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 2017-10-02 eller enligt överenskommelse Semestertjänst 40/40

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A698155

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Alestig
Rektor
Telefon: 031-367 32 07
E-post: ulrika.alestig@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Isabell Westman
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0725-01 48 02
E-post: isabell.westman@ educ.goteborg.se

Sara Pargell
LR
Mobiltelefon: 0725-01 48 26
E-post: sara.a.pargell@ educ.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster