Personlig assistent

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Arbetsuppgifter:

En av våra personliga assistenter går mot nya utmaningar och vi söker nu dig som, med en stor dos av omsorg och ödmjukhet, är intresserad av att ersätta henne.
Du arbetar med en kvinna i 30-årsåldern som har ett omfattande hjälpbehov, där du kommer att ge ett personligt utformat stöd av god kvalitet som grundas på respekt för individen och dess behov av omsorg och omvårdnad.
Det är av största vikt att du är lyhörd i ditt bemötande då kvinnans förmåga att kommunicera med sin omgivning är begränsad. I dina arbetsuppgifter ingår allt ifrån att ge kvinnan stöd i personlig omvårdnad till att följa med till Daglig Verksamhet och andra aktiviteter. Du arbetar utifrån lagstadgade beslut och genomförandeplan och dokumenterar avvikelser och viktiga händelser.
Du kommer att ingå i ett arbetslag på totalt 6 personer och arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och natt på ett rullande 6-veckorsschema.

Vi erbjuder dig en verksamhet i utveckling och kommer, tillsammans med Avdelning Funktionshinders metodutvecklare, att satsa på kompetensutveckling för samtliga personliga assistenter under 2018. Vårt mål är att lyfta och stärka yrkesrollen och att tillsammans arbeta framåt för att ge våra brukare en god kvalitet.

Kvalifikationer:

Du bör ha erfarenhet av nära omvårdande arbete, gärna som personlig assistent och det är ett plus om du har erfarenhet av och kunskap om Retts syndrom, epilepsi, sondmatning, PEG och taktil stimulering. Som person är det viktigt att du är mjuk och följsam och lyhörd inför små tecken. Du ska anpassa dig efter brukarens mående och alltid ha dennes bästa i högsta fokus.
Personlig assistans regleras av lag (1993:87) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Målet enligt LSS är att främja människor jämlikhet i levnadsvillkor och deras fulla delaktighet i samhällslivet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 26/2 eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Omfattning 70-80%. Arbetstid dag, kväll, natt.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-28
Referensnummer: A743449

Andra uppgifter:

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Upplysningar lämnas av:

Lisa Sjöström
Enhetschef- Personlig assistans
Telefon: 031-792 16 15

Linda Carlsson
Samordnare personlig assistans
Telefon: 031 792 18 31
E-post: linda.carlsson@ partille.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster