Lärare till mellanstadiet på Almekärr

Almekärrsskolan är en grundskola, F-5, med ca 430 elever och 65 anställda. Skolan ligger i ett naturskönt villaområde med skogen inpå knutarna, ca 15 minuters promenadväg från pendeltåget.

Almekärrsskolan har ett stort arbete kring inkludering - att skapa lärmiljöer där alla barn kan verka utifrån sina förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt. Alla pedagoger är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en lärare till åk 5 som ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten utifrån skolans uppdrag tillsammans med kollegorna i arbetslaget.

I arbetslaget ingår tre klasser och där du blir en av fyra pedagoger. Dessutom arbetar en resurspedagog, samt att idrottsläraren har sin tillhörighet i laget och undervisar till viss del. Arbetslagets uppgift är att utifrån behörigheter och kompetenser fördela arbetslagets resurser på ett sätt så att alla elever ges de förutsättningar som de behöver för att lyckas i skolan och nå så långt som möjligt.

Du kommer dels att ansvara för undervisning i helklass, samt undervisning i mindre grupp.

- Du skapar goda förutsättningar så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära.
- Du utvecklar positiva och förtroendefulla relationer till dina elever, kollegor och vårdnadshavare.
- Du är tydlig och har höga förväntningar på dina elever och samarbetet med kollegor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig att undervisa i åk 4-6, gärna inom svenska, matematik och NO. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av läraryrket.

Du har ett stort initiativ och ett positivt förhållningssätt och ser utmaningar som möjligheter. Du är en god samarbetspartner och är prestigelös i ditt arbete. Du engagerar dig i skolans frågor och är en drivande pedagog.

Antal tjänster: 1. Tillträde snarast

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-06
Referensnummer: A713688

Andra uppgifter:

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer påbörjas under annonseringstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Anna Wingård Eriksson
Rektor
Telefon: 0302-522053
E-post: anna.wingarderiksson@ lerum.se

Thomas Blomqvist
Rektor
Telefon: 0302-522052
E-post: thomas.blomqvist@lerum.se

Fackliga företrädare:

Helene Fallermo
Facklig företrädare Lärarförbundet
E-post: helene.fallermo@ utbildning.lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster