REKTOR till grundskola årskurs F-6

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en Rektor till grundskola årskurs F-6.

Arbetsplats: Stureskolan i Hedemora.

Stureskolan är en F – 6 skola centralt belägen i Hedemora. I dag går det ca 370 elever på skolan. Skolan är partnerskola till högskolan Dalarna vilket innebär att VFU-studenter tas emot regelbundet, de flesta pedagogerna har gått handledarutbildning. Skolan har ett högt antal legitimerade lärare och även flera speciallärare. Organisationen består av team för de olika årskurserna där gemensam tid finns avsatt. Under vår-sommar och höst har en stor renovering genomförts där alla klassrum är nymålade, matsal, personalrum mm är helrenoverat.

Arbetsuppgifter: Du har det operativa ansvaret för skolans utveckling, måluppfyllelse och ekonomi. Du ska leda och utveckla det dagliga pedagogiska arbetet utifrån kommunala mål och statliga styrdokument.
Du kommer även att ingå i ett rektorsteam. Till din hjälp finns ekonomiskt och administrativt stöd. På skolan finns även en biträdande rektor på 65%, tillsammans har ni ca 60 personal. Du har även tillgång till stödfunktioner inom personal- och kvalitetsfrågor. Stöd finns även gällande skolutvecklingsfrågor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper, förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl medarbetare som elever och föräldrar. Du bör vara visionär men samtidigt vara målinriktad. Du ska ha högskoleutbildning, pedagogisk insikt och gärna ha erfarenhet från liknande ledaruppdrag.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Med förmåga till helhetssyn och samverkan bidrar du till utveckling av verksamheten. Genomgången rektorsutbildning är meriterande.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-20

Arbetsgivarens referensnummer: BN 146/17

Upplysningar lämnas av:

Eva Winarve Westerholm
Biträdande Bildningschef
Telefon: 0225-342 04

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka