Socialsekreterare för unga vuxna Försörjningsstödsenheten

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar. Eller kanske är det våra skolor med sina fina resultat och
engagerade pedagoger. Det kan ju också tänkas att de är en av dem som driver eller arbetar på något av kommunens 3000 företag.
Till centralorten Mölnlycke, där socialtjänsten har sitt kontor, är det 10 minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och vi har även flera möjligheter till gratis parkering.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är en ansvarstagande person som trivs och är trygg i rollen som myndighetsutövare. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % med inriktning mot unga vuxna 18-25 år med försörjningsstöd.

Arbetet består i att bland annat handlägga försörjningsstöd men framför allt kommer du att fokusera på självförsörjningsuppdraget där den enskilde, du och andra aktörer samarbetar för att nå bästa möjliga resultat. Du kommer att få stöd i ditt arbete genom ett nära arbetsledarskap och av dina kollegor där alla har flerårig erfarenhet från att arbeta med försörjningsstöd.
Vår enhet består idag av fem socialsekreterare och en enhetschef som med lösningsfokuserad grund arbetar för att öka självförsörjningen hos kommuninvånarna i Härryda kommun. Vi har ett samverkans- och nätverksinriktat perspektiv i vårt arbete. Vi samarbetar nära med Arbetsmarknadsenheten där det finns möjlighet till arbetsträning och praktikanskaffning samt jobbsökarverksamheter i närliggande lokaler. Enheterna befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete som du kommer vara en aktiv del i.

Vårt arbete kännetecknas av nära kontakter med övriga samverkansparter, både inom kommunen och med utomstående aktörer.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, spännande och varierande arbete i en liten kommun med korta beslutsvägar. Härryda kommun är en resursstark kommun med en god ekonomi, vilket även präglar socialtjänstens arbete. Härryda kommun arbetar för att ge våra medarbetare goda förutsättningar att bedriva ett socialt arbete med god kvalitet.

Hos oss blir du en del av en trevlig arbetsgrupp som hjälper varandra och har ett nära arbetsledarstöd. Vi har även extern handledning och goda möjligheter till utbildning.
Ett aktivt hälsofrämjande arbete pågår på enheten och Härryda kommun erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag, gratis samtalsstöd via Falck Healthcare samt att köpa årskort hos västtrafikkort genom månadsavdrag på lönen.

Kvalifikationer:

Du som söker är socionom och erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd är meriterande. Det är viktigt att du känner dig bekväm med arbetet som ofta innebär att kunna möta människor med värdighet och ge god kvalitet trots ett högt tempo med höga krav på dokumentation och rättssäkerhet. Du har förmåga att arbeta självständigt och är en god samarbetspartner. Du är en positiv och trygg person med hög servicekänsla och ansvarskänsla. Du är en person som vill ta ansvar för att utveckla och förenkla arbetsprocesser med fokus på den enskilde brukaren. Som kollega är du öppen och flexibel och bidrar till en öppen och positiv arbetsmiljö.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du skall ha ett samverkans- och nätverksinriktat perspektiv i ditt arbete, gärna med systemteoretiskt synsätt.

Körkort samt kunskap om dokumentationssystemet Treserva är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-24
Referensnummer: A719475

Andra uppgifter:

Rekryteringen kan komma att påbörjas i takt med att ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Wallin
Enhetschef
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster