Stödpedagog

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Björkbacken är ett korttidsboende inom funktionshinderområdet där det finns 10 platser för vuxna personer mellan 18-65 år. Målsättningen är att de som bor här skall få individanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt där vi främjar hälsa och rehabilitering. Nu söker vi pedagoger som har ett genuint intresse för att vara med och utveckla Björkbackens korttidsboende som genomgår en omorganisering. Som pedagog kommer du få möjlighet att utnyttja din fulla kompetens i en omväxlande arbetsmiljö.

Tidigare har vår målgrupp varit personer med förvärvade hjärnskador. Nu breddar vi oss och tar även emot andra målgrupper inom funktionshinder.

I rollen som stödpedagog kommer du att driva processen kring social dokumentation och metod vilket innebär att stimulera till fritidsaktiviteter som är tydligt kopplade till målen i genomförandeplanerna med syfte att öka de boendes delaktighet. En viktig del av det pedagogiska arbetet är att strukturera och uppdatera rutiner. Du kommer att ha ett nära samarbete med kuratorn när det gäller in- och utflyttningar samt mottagar- och uppföljningssamtal. I arbetet på Björkbacken kommer du ingå i ett HSL-team där vi tillsammans arbetar med individanpassat stöd för de på korttidsboendet. Du kommer även att ingå i PPO, pedagogisk processorganisation, som är ett nätverk för våra pedagoger i stadsdelen. Du kommer också att stödja och handleda kollegor på arbetsplatsen.

Tjänsten innebär att kombinera ovanstående arbetsuppgifter med brukarnära arbete som innebär att med ett lågaffektivt bemötande ge de boende ett individuellt anpassat stöd samt att uppmuntra och motivera i den dagliga livsföringen. Flera av de boende är i stort behov av omvårdnad och behöver hjälp med tyngre lyft och förflyttningar.

Hos oss erbjuds alla medarbetare arbete på heltid vilket innebär att man genom resursplanering även arbetar på andra arbetsplatser. Arbetet är förlagt till dagtid, kväll och helg. Time Care används som schemaplaneringsverktyg.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad stödpedagog med YH- eller högskoleutbildning med en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet. För tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta som pedagog och använder dig av lågaffektivt bemötande i ditt arbete. Det är meriterande om du har arbetat med ESL och kan implementera det i verksamheten.

Du som söker är driven, positiv, engagerad och tycker att det är roligt med nya utmaningar och trivs i en föränderlig miljö. Du har förmåga att skapa goda relationer och tycker om att nätverka samt ser vinsten i att samarbeta. Du har ett respektfullt bemötande för den enskildes integritet och sätter alltid brukaren i fokus. Du har ett stort tålamod och klarar situationsanpassat arbete. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. För tjänsten krävs det att du har kompetens inom social dokumentation och det är önskvärt att du har arbetat i systemet Treserva.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-11-01. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A714379

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Friskvårdsbidrag samt friskvårdsprogram finns enligt stadens villkor.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Sundqvist
Enhetschef
Telefon: 031-366 30 80

Fackliga företrädare:

Eva Dalerstedt
Vision
Telefon: 031-366 26 89

Pia Björking-Petersson
SSR
Mobiltelefon: 0739-10 24 66
Telefon: 031-367 98 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster