Kultursamordnare barn och unga

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Avdelningen Museum, konst och kultur är en av fem avdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Avdelningen ansvarar för Mölndals stadsmuseum, kulturmiljöfrågor, stadens konstsamling och konstnärlig gestaltning, kulturupplevelser för barn och unga, kulturevenemang samt bidrag och andra stöd till det fria kulturlivet. I takt med att Mölndal växer och utvecklas händer det mycket spännande inom kulturområdet.

Arbetsuppgifter:

Som kultursamordnare för barn och unga har du en nyckelfunktion för att förverkliga kommunens strategiska barn- och ungkulturplan. Du ansvarar för att utveckla, planera och arrangera kulturprogram, såsom scenkonst, musik, film, dans eller skapande kulturprojekt, för förskolor och skolor inom ramen för Mölndals stads kulturgaranti. Detta arbete sker i nära samverkan med skolan och förskolan samt med övriga kommunala kulturverksamheter.

Du planerar och arrangerar också offentliga kulturprogram till exempel på biblioteken, stadsmuseet, på andra scener eller på platser i Mölndal där barn och unga möts. I uppdraget ingår att vara kommunens samordnare i Västra götalandsregionens nätverk för barn- och ungkultur samt administrera redovisningarna för det regionala arrangörsstödet.

Du ingår i flera olika nätverk inom kommunen där barn och ungkulturfrågor är i fokus och ansvarar själv för ledning av vissa uppdrag/processer. Tjänsten innebär ett ansvar för verksamheten från ax till limpa och är både strategiskt och operativt.

Kultursamordnaren förväntas också delta i avdelningens gemensamma verksamheter, såsom evenemang och andra projekt, där kompetensen är relevant.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kulturområdet, till exempel kulturvetarlinjen, kulturprojektledning eller annan utbildning som kan prövas som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet som inköpare och arrangör av kulturverksamhet riktad till barn och unga, gärna inom offentlig sektor.

Du behöver också ha god kunskap om förskolans och skolans uppdrag och arbetssätt. Erfarenheter av metoder för ökad delaktighet inom och tillgänglighet till kultur är meriterande.

Erfarenhet av budgetansvar och arbete med kontrakt och avtal behövs i arbetet liksom vana att arbeta med långsiktig framförhållning. Du bör vara en god kommunikatör och en trygg användare av Officeprogrammen. Kunskaper om andra layout- och webbprogram är meriterande eftersom rollen innebär löpande informationsspridning och rapportering.

Körkort B och god körvana är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2018-01-15 eller enligt överenskommelse. Intervjuer och urval sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A735426

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Cajsa Lagerkvist
Avdelningschef
Mobiltelefon: 0704-677585

Fackliga företrädare:

Christine Caux Gustafsson
SACO
Telefon: 031- 315 16 54

Ilse Glimberg
Vision
Telefon: 031-315 16 87

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster