Gatuingenjör

Publiceringsdatum: 2017-09-05

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Att forma och ta hand om den växande staden Malmö är bland det roligaste du kan göra! Det vi på gatukontoret gör, är synligt och engagerar Malmöbon. Vår verksamhet spänner över ett brett fält: allt från att ordna arrangemang i stadsmiljön till att underhålla gator, torg och parker. Tillsammans med stadens invånare och besökare skapar vi förutsättningar för ett gott stadsliv.

Arbetsuppgifter

En bra skötsel av Malmös utemiljöer är av stor betydelse för stadens användare när det gäller trivsel, tillgänglighet och säkerhet. Vi är många som på olika sätt är involverade i arbetet med att leva upp till detta. Utförandet står våra entreprenörer för – kommunala såväl som privata. Hos park- och gatumiljöenheten på gatukontoret arbetar vi med att skapa samsyn med våra entreprenörer kring uppsatta kvalitetskrav och se till att dessa efterföljs.

Du kommer som gatuingenjör att arbeta med drift- och underhållsfrågor av gator och andra hårdgjorda ytor. En del av tjänsten kommer till exempel att bestå av arbete i de olika ny- och ombyggnadsprojekt som gatukontoret driver. På avdelningen ansvarar vi dessutom för olika expertområden, och i den här tjänsten ingår ett övergripande ansvar för att hantera frågor som rör förvaltning av trafikanordningar.

I verksamheten – så även i denna tjänst – ingår det att vid behov vara delaktig i vinterberedskapen. Det innebär att vi enligt ett beredskapsschema under vinterperioden delar på ansvaret att bevaka förutsättningarna och vid behov beställa halkbekämpning eller snöröjning.

Utöver det som beskrivits ingår även att delta i andra sammanhang på gatukontoret utifrån sin roll och kompetens, exempelvis genom att svara på remisser och kundtjänstärenden som rör ditt kompetensområde, eller att arbeta med planering och utveckling som rör verksamheten.

Kvalifikationer

För uppdraget söker vi dig med lämplig ingenjörsutbildning och erfarenhet inom drift och underhåll av gator och hårdgjorda ytor. Det är meriterande om du även har varit i kontakt med frågor som i övrigt hanteras på enheten, såsom parker och vegetation i hårdgjorda ytor.

Rollen är utåtriktad och ställer krav på både teknisk kompetens såväl som förmågan att hantera både interna och externa kontakter på ett professionellt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-24

Referensnummer: Gk 871

Kontaktpersoner

  • Lars Johansson
  • Enhetschef
  • 040-341334

Fackliga företrädare

  • Johan Edgren
  • SACO
  • 040-341320
  • Jessica Grundén
  • Vision
  • 0709-342165

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.