Stödassistent till Kvadrantgatans boende

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 3 600 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 48 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

SDF Östra Göteborg söker nu två stödassistenter för tillsvidareanställning inom boende med särskild service till Kvadrantgatans boende.

På Kvadrantgatans boende arbetar vi med målgruppen neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning samt psykisk ohälsa. Vi arbetar med utgångspunkten att de boende skall vara delaktiga och utifrån förmåga ha möjlighet att påverka beslut och insatser när det gäller dem själva. Våra boende skall ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt där en god omvårdnad är utgångspunkten. Vi arbetar med målet att öka livskvaliteten hos våra boende genom att erbjuda hälsofrämjande insatser och motivera till fysisk aktivitet. Varje individ skall ha sin egen genomförandeplan med individuella tydliga mål. Våra ledord är utveckling, glädje och delaktighet. Vi främjar en hälsosam och positiv arbetsmiljö med mottot: ”Mår vi bra så mår våra brukare bra”.

Som stödassistent i Östra Göteborg har du ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda arbetsuppgifter enligt LSS, (lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsatta) SoL (socialtjänstlagen) och HSL (hälso och sjukvårdslagen). Du skall i din roll arbeta utifrån riktlinjer från enhetschef, socialsekreterare, patientansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast samt svara för stöd/omvårdnad inom det egna ansvarsområdet.

I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för att omvårdnaden, stödet och servicen

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet samt har en utbildning inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Önskvärt är om du har kunskap inom psykisk ohälsa. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med målgruppen, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad att söka tjänsten.

Som person är du lugn och trygg. Du har förmåga att prioritera och göra korrekta avvägningar och räds inte för att fatta beslut. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt, vilket leder till att du skapar förtroende och gott samarbete med olika målgrupper. Du är som person van att snabbt anpassa dig till nya omständigheter och drivs av att reflektera över förbättringsåtgärder som driver verksamheten framåt. Vi arbetar utefter ett lågaffektivt förhållningssätt och med ett varmt bemötande.

Då rollen innehåller en stor del dokumentation är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt, samt är en van datoranvändare.

B-körkort är mycket önskvärt.

Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan sista ansökningsdagen. Sök därför gärna tjänsten redan idag!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702909

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Jeanette Manninen
Enhetschef, Boende med särskild service
Telefon: 031-365 34 11

Mona Haugen
Enhetschef, Boende med särskild service
Telefon: 031-3653542

Fackliga företrädare:

Mikael Johansson
Vision
Telefon: 0707-806328

Kommunal
Telefon: 010-442 94 15

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster