1:e Socialsekreterare, Barn- och ungdomsenheten


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Individ- och familjeavdelningen, Barn- och ungdomsenheten, består av en 1:e socialsekreterare och en utredargrupp med fem handläggare, ett familjeteam med en gruppledare och åtta familjebehandlare som arbetar med barn, unga samt unga vuxna (0-12 år och 13-24 år) och deras familjer/nätverk, på uppdrag från myndighetskontoret. Förutom ovanstående grupper finns även del av Familjecentralen med en kurator, Livbojens stödgruppverksamhet som är en mötesplats för barn och unga som har separerade föräldrar, nära anhöriga som dricker för mycket alkohol, tar droger, har psykisk ohälsa eller har upplevt våld i sin närhet, Ungdomsmottagningen och ungdomssamordnarna.
Socialkontoret består av flera grupper: Vuxen enheten SoL/LSS med utredargrupp LSS, familjerätt och socialpsykiatri samt utredargrupp Vuxen – missbruk och ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd och Barn-och ungdomsenheten med Utredargrupp för barn, unga, familj.
Vi behöver nu rekrytera en 1:e socialsekreterare till gruppen för Barn- och unga, då vår nuvarande går vidare till nya utmaningar.

Arbetsuppgifter:

Har du ett engagemang för barn och unga?
Vill du leda en engagerad grupp i ett utvecklingsarbete av verksamheten?
Du ska på uppdrag av enhetschefen och i samarbete med de andra två gruppernas 1:e socialsekreterare leda och stödja socialsekreterarna i det dagliga arbetet, såväl i grupp som enskilt, genom metodstöd och metodutveckling inom området. Du ska fungera som en länk till övriga enheter inom Individ- och familjeavdelningen. Du ska företräda nämnden i förvaltningsdomstol samt representera enheten i samverkansgrupper.

1:e socialsekreterarna arbetar nära enhetschefen i verksamhetens processer med uppföljning, statistik och strategisk verksamhetsutveckling samt arbetar för att nå uppsatta mål och driva enhetens utveckling framåt. I tjänsten som 1:e socialsekreterare ingår att handleda socialsekreterarna i deras arbete, fördela ärenden och att vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö.
Arbetsuppgifterna i barn- och ungdomsgruppen omfattar huvudsakligen myndighetsutövning som utredning, beslut och uppföljning av insatser enligt Socialtjänstlagen och LVU, Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga.
Du erbjuds handledning av enhetschef med de andra 1:e socialsekreterarna samt extern processhandledning, reflektionstid, relevant fortbildning, flexibel arbetstid och friskvårdsersättning. Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsgemenskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som med socionomexamen och har lång samt bred erfarenhet av socialt arbete, främst myndighetsutövning inom barn och familjeområdet.
Du ska ha erfarenhet av BBIC och gärna av vårt dokumentationssystem MagnaCura. Du bör ha erfarenhet av arbetsledning

Du behöver ha en god coachande förmåga och ett situations anpassat ledarskap för att kunna hantera akuta situationer där svåra beslut ska tas. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara bra på att samarbeta och att arbeta självständigt. För att trivas hos oss måste du se samverkan som en viktig del i arbetet och vår samverkan sker såväl internt som externt.

Körkort krävs.

Vi vill att du redan när du söker tjänsten begär ett utdrag ur polisens belastning- och misstankeregister för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg, då detta är en förutsättning för att erbjudas anställning.


Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Referensnummer: Soc 2017/200

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstiden är slut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av
ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-
10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Ivarsson
Enhetschef
Telefon: 0304-60 18 64

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster