Stödassistent med inriktning intellektuella funktionshinder (natt)

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Rimmaregatan är ett BMSS serviceboende beläget i Backa. På boendet bor 14 brukare. I ditt arbete som stödassistent möjliggör du för personer med funktionsnedsättning att uppnå meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet i sin livssituation.

Vi söker nu en stödassistent på vikariat till natten! Tjänsten innebär vaken natt enligt ett rullande schema. För dig som vill kan det finnas möjlighet att jobba extra på kvällarna, upp till heltid. I schematiden ingår även APT på dagtid .

Brukarens individuella behov är alltid utgångspunkten i arbetet och en viktig del av arbetet är att stimulera och motivera brukaren att göra så mycket som möjligt själv samt att utveckla sina förmågor. Arbetsuppgifterna innebär också att stötta kring personlig hygien, måltider, städning, samhällskontakter och fritidintressen. Vissa av våra brukare har planerade fritidsaktiviteter, som stödassistent medverkar du då för att ge brukaren möjlighet att tillgodogöra sig aktiviteterna på bästa sätt. Som stödassistent har du även ansvar för att löpande skapa, dokumentera och följa upp genomförandeplaner samt övrig dokumentation.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har undersköterskeutbildning, stödassistentutbildning eller alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du någon eftergymnasial utbildning inom verksamhetsområdet såsom kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola alternativt högskoleutbildning är detta meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande verksamhet. Eftersom att du arbetar ensam på natten söker vi dig som är trygg och stabil i din yrkesroll.

Uppdraget som stödassistent kräver att du kan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsnedsättningar. Det är viktigt att du är lyhörd för de signaler du får och att du försöker uppmuntra brukaren att uttrycka sin egen vilja. En viktig arbetsuppgift är att arbeta för att brukaren själv ska vara delaktig i planeringen av stödet, samt i samhällslivet i övrigt vilket kräver god pedagogisk förmåga. En del av våra brukare klarar mycket själva och behöver i första hand stöd i form av muntlig vägledning och motivation, medan andra kan ha stort behov av stöd och hjälp i alla situationer.

Då arbetet består av många möten med både brukare, närstående och andra yrkeskategorier är det av stor vikt att du har en positiv människosyn och är lyhörd och mottaglig för motparten för att därefter ha förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer.

Vi söker dig som tror på alla människors lika värde och rättigheter och har stort intresse för att arbeta med människor. Har du dessutom förmåga att hitta guldkornen i vardagen för personer med funktionsnedsättning ser vi fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Om tjänsten: nattjänst, vikariat 6 månader.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A710883

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Lena Nömme
Enhetschef
Telefon: 031-3668952, 0707-641879

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 010-442 94 20

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster