Speciallärare


Vår fina Centralskola ligger i centrala Floda, naturskönt med skog och sjö inpå knuten. Här finns möjligheter att arbeta utanför skolans väggar och gård i samklang med naturen. Till Floda tar du dig enkelt med pendeltåget ifrån Alingsås och Göteborg. Från stationen är det gångavstånd till skolan.
Enheten består av både förskola och skola vilket vi ser som en oerhörd fördel. Skolan har ca 150 elever fördelade mellan förskoleklass och årskurs 5. Vi arbetar med tre olika arbetslag: F-1, 2,5 samt 3-4 och du kommer att tillhöra alla härliga pedagoger utifrån din yrkesroll.
Skolan har en tydlig infrastruktur vilket genererar möjlighet att föra enhetens utvecklingsfrågor framåt. Vi strävar efter att ha ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete hos alla medarbetare. Skolan arbetar framgångsrikt och stolt med EHM. Elevhälsomöten, som är en hälsofrämjande och förebyggande modell för pedagogerna och elevhälsoteamet för att utveckla och främja elever utifrån ett salutogent perspektiv i en tydlig struktur.
Läs gärna vidare i Centralskolans kvalitetsrapport 2017.

Arbetsuppgifter:

Som speciallärare kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam som arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där utvecklandet av elevernas lär- och lärandemiljö står i centrum och fokus är på förebyggande och hälsofrämjande insatser.
I uppdraget ingår att tillsammans med specialpedagog planera, genomföra, följa upp och utvärdera screeningar, pedagogiska kartläggningar samt vara ett stöd kring arbetet med särskilt stöd. Du kommer att handleda lärare kring pedagogiska kartläggningar, extra anpassningar och åtgärdsprogram. Du kommer också att arbeta med elever i klassrummet, mindre grupp och enskilt.

Kvalifikationer:

Vem är du? Du är legitimerad speciallärare eller grundskolelärare med stor erfarenhet av matematik/läs och skrivinlärning och stor drivkraft att följa elevers utveckling och lärande. Vi vill att du har en förmåga att analysera och reflektera över dina insatser och verksamhetens innehåll. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet mot såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värdesätter olikheter och arbetar aktivt för ökad inkludering i verksamheten.
Du tycker att det är inspirerande att arbeta i skolan tillsammans med oss och våra elever. Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.
Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-09

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-06
Referensnummer: A718601

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Johanna Wiberg
Rektor tillika förskolechef
Telefon: 0302521933
E-post: johanna.wiberg@lerum.se

Maria Cederin
Specialpedagog
E-post: maria.cederin@lerum.se

Fackliga företrädare:

Martina Kristiansson
Förskollärare
Telefon: 0302-521944
E-post: martina.kristiansson@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster