Skolkurator

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Elevhälsans skolkuratorer söker en kollega!

Vi söker en kurator till våra grund- och särskolor som ska ingå i skolornas elevhälsoteam som utöver kurator består av rektor, specialpedagog, skolsköterska, och psykolog. Elevhälsan arbetar på rektors uppdrag med att ge stöd i det pedagogiska arbetet.
Teamets uppdrag är att samverka både inom teamet, med pedagoger och med andra samhällsaktörer för att öka elevers framgångsfaktorer samt för att utveckla elevhälsoarbetet efter bl.a ”Vägledning för elevhälsan” och Petri Partanens Att utveckla elevhälsan.

I Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar vi utifrån ett systemiskt förhållningssätt. Viktiga ledord i det systemiska förhållningssättet är bl.a. styrkebaserat, samskapande i nätverk, genuin nyfikenhet samt dialog.

Som skolkurator är Du tillsammans med elevhälsans övriga professioner anställd centralt under verksamhetschefen för barn- och elevhälsan, men är lokalt placerad.

Arbetsuppgifter:

Du ska självständigt utföra kvalificerade skolkurators arbetsuppgifter bl.a. konsultation och handledning till pedagoger, individuella elevkontakter, metodutveckling, fortbildning samt bidra med Din kompetens i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Kvalifikationer:

Du ska vara utbildad socionom med erfarenhet från arbete med barn och ungdomar.
Vi söker Dig som kan arbeta självständigt, har god samarbets- och initiativ förmåga samt har ett stort engagemang för elever i behov av särskilt stöd.

Stor vikt läggs vid Dina personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100% Tillsvidare
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-12
Referensnummer: A736606

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Sara Dahlin
Verksamhetschef barn- och elevhälsa
Mobiltelefon: 0706-750838
Telefon: 0322-617066
E-post: sara.dahlin@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Magnus von Lepkowski
Telefon: 0322-616849

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster