Tallgårdens förskola i Mölnlycke söker lyssnande förskollärare

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Har du ett stort intresse av barnets och familjens första möte med förskola och starten på det livslånga lärandet? Fascineras du av de yngsta barnens förmågor att skapa relation med kamrater genom material i miljöer utformade för att vara den tredje pedagogen? Älskar du att arbeta med pedagogisk omtänksamhet som grund för identitetsskapande? Vill du arbeta i en lärande organisation tillsammans med intresserade, lyhörda och ödmjuka kollegor i en verksamhet av hög kvalitet? Då ska du söka till Tallgårdens förskola!

Nu finns det möjlighet för dig som är legitimerad förskollärare med ett stort intresse för professionen, barns hundraspråkighet och relationell pedagogik, att söka tjänst på vår fantastiska förskola. Här får du möjlighet att, tillsammans med barn, familjer och kollegor, vara ditt bästa jag!

Tallgården består av två spår och varje spår består av tre avdelningar; yngre, mellan och äldrebarn. I spåren arbetar pedagogerna nära varandra för att ge barnen möjlighet att lära känna både barn och pedagoger på avdelningen barnen så småningom ska vandra vidare till.

Avdelningarnas miljöer är utformade för att möta varje barns intressen och behov, samt utmana dem på den nivå de befinner sig. Vi arbetar med en stor del odefinierat material som erbjuder barnen en möjlighet att upptäcka, utforska och skapa sina egna sammanhang. När barnen byter avdelning stegras miljöerna så att barnen möter nytt material och nya miljöer att utmanas i.

Arbetsuppgifter:

På Tallgårdens förskola har vi formulerat vår verksamhetskultur utifrån styrdokument, vår kommuns helhetsidé, relationell pedagogik och Reggio Emilias filosofi. Vår verksamhetskultur består av bärande begrepp, där ”Relation”, ”Tillit” och ”Tillsammans” är de värdeord som lyser starkast. Vi arbetar för att ge barnen förutsättningar för att utveckla en tro på sin egen förmåga, sina skapande språk och sina innovativa och kreativa tankar.

Förskolan är belägen i ett mångkulturellt område och språkande sammanhang och miljöer genomsyrar verksamheten. Vi tror på barns inneboende kraft och vilja att kommunicera. Kommunikation kan göras på många olika vis och i våra miljöer erbjuds barnen att upptäcka nya sätt att uttrycka sig. Barnen får genom olika material och tekniker möjlighet att utforska och lära känna fler av sina många språk. Pedagoger, ateljerista och pedagogista arbetar sida vid sida för att tillsammans erbjuda varje barn de bästa förutsättningarna för att förstå och bli förstådd.

Förskolan ingår Göteborgs Universitets femåriga övningsskoleprojekt och tar emot och handleder förskollärarstudenter. Att ingå i projektet ger oss möjlighet till regelbunden kontakt med universitet och därigenom stöd i den vetenskapliga förankringen.

Kvalifikationer:

Är du legitimerad förskollärare och vill utvecklas tillsammans med oss i en verksamhet som bygger på tillit till varandras förmågor och delaktighet? Då hoppas vi att du söker tjänst hos oss. Här får du möjligheten att arbeta med uppdragsmedvetna kollegor och kommer att ingå i en utvecklingsgrupp där vi genom reflekterande samtal dels delar och lär, men också bidrar till framtida utveckling av förskolan.

Förskolan är endast två år gammal och är naturskönt belägen med närhet till Mölnlycke centrum med alla dess aktiviteter såsom bibliotek, Miljöarken med mera. Tallgårdens förskola kommer du enkelt till, på 10-15 minuter med direktbuss från Göteborg.

I ditt arbete som pedagog hos oss har du tillgång till digitala verktyg såsom lärplattor och datorer. Vi använder lärplattformen ”Pluttra” för att dokumentera barns förändrade kunnande. För att dela och lära av den pedagogiska dokumentationen i arbetslaget använder vi oss av G Suite. Du får en personlig I-pad, arbetskläder för utevistelse samt pedagogiska måltider. Härryda kommun arbetar fortlöpande med kompetensutveckling för pedagoger i verksamheten.

Du som söker skall vara legitimerad förskollärare/lärare med inriktning mot yngre åldrar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse, helst dock under januari 2018.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A734823

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Sjöberg
Förskolechef
Telefon: 031-724 67 60
E-post: ulrika.sjoberg@harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster