En familjehemssekreterare och en socialsekreterare till Enheten för familjehem och kontaktstöd

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i verksamhetsområden utifrån barn och unga, familjerätt, ekonomiskt bistånd, vuxen, ensamkommande barn samt arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Till detta kommer även en administrativ stab.

Enheten består av 12 socialsekreterare som är indelade i tre grupper, barnsekreterare familjehemssekreterare samt socialsekreterare som arbetar med kontaktbistånd. Till enheten hör också en specialpedagog. Enheten ingår i verksamhetsområde barn och familj. Det finns ett nära samarbete med bl. a utredning barn och unga, familjerätt samt öppenvården.

På enheten är det ett positivt arbetsklimat, en bra sammanhållning med en arbetsgrupp som är engagerad och kunnig. Placeringarna och insatserna följs upp enligt BBIC. Det pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter:

Vi söker två medarbetare, en familjehems- och en socialsekreterare som är intresserade av att arbeta för att ge våra barn och ungdomar som är placerade eller har insatser i form av kontaktperson eller kontaktfamilj en trygg och förutsägbar tillvaro.

Tjänsten som socialsekreterare kommer att innehålla både barnsekreterar- och kontaktstödsärenden.

Som familjehemssekreterare ansvarar du bland annat för att rekrytera, utreda, utbilda och handleda jour- och familjehem. Det ingår också i arbetet att matcha barnets behov med ett lämpligt familjehem samt ge dem stöd.

Som barnsekreterare ansvarar du för placerade barn och ungdomar, både enligt SoL och LVU. Du hanterar alla förekommande frågor som kan uppstå i barnets liv, följer upp insatsen och samarbetar med ansvarig familjehemssekreterare.

Barn- och familjehemssekreterare samarbetar runt placeringarna och även med specialpedagogen. Målet är att barnet ska få en god utveckling och en gynnsam skolgång.

Socialsekreterare som arbetar med kontaktstöd ger stöd och handledning till kontaktfamiljer och personer samt följer upp insatserna genom samtal med barn, ungdomar och deras vårdnadshavare. Tillsammans med kollegorna deltar du i rekrytering och utredning av nya uppdragstagare. Arbetet är självständigt men det är ett nära samarbete med kollegorna på enheten samt med andra interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer:

För tjänsterna krävs att du har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med familjehemsvård eller myndighetsutövning barn och unga. Då arbetet är omväxlande och flexibelt är det viktigt att du är lyhörd och inkännande, har god samarbetsförmåga, goda kunskaper inom relevant lagstiftning samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet är självständigt men du måste också ha förmåga att arbeta i team då det är ett nära samarbete med dina närmaste kollegor och andra samarbetspartners. Mölndals stad har BBIC-licens och vi ser gärna att du har erfarenhet av BBIC.

B-körkort erfodras.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-10-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-18
Referensnummer: A701620

Andra uppgifter:

Omfattning på båda tjänster är heltid men möjlighet till deltid finns.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Jeanette Zachau
Enhetschef
Mobiltelefon: 076-881 58 91
Telefon: 031-315 11 71

Louise Idestål
Enhetschef
Mobiltelefon: 0722-52 93 94

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster