Socialadministratör till ekonomiskt bistånd

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en del av Mölndals stad och handlägger delar av socialtjänstens verksamheter. Förvaltningen är organiserad i tre verksamhetsområden; Vuxen, Integration samt Barn och familj. Till verksamheternas stöd finns staben bestående av Ekonomi- och IT-enhet samt Kansli- och administrativa enheten.

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu dig som vill arbeta som socialadministratör hos oss. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning som, om erforderliga beslut fattas, kan komma att bli en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter:

Som socialadministratör kommer du att tillhöra Enheten för ekonomiskt bistånd som ingår som en del i verksamhetsområde vuxen. Du kommer att arbeta tillsammans med en grupp socialsekreterare som handlägger ansökningar om ekonomiskt bistånd och arbetar med stöd till enskilda för att dessa ska kunna bli självförsörjande.

I tjänsten som socialadministratör kommer du att fokusera på de ansökningar om försörjningsstöd och övrigt ekonomiskt bistånd som främst syftar till att tillförsäkra enskilda personer en skälig levnadsnivå. I tjänsten kommer även att ingå att handlägga egna-medel-ärenden samt att vara back-up och samarbetspartner för enhetens handläggare av dödsboärenden.

Du kommer att ha kontakt med såväl interna som externa samarbetspartners, till exempel Försäkringskassan och olika vårdgivare.

Eftersom tjänsten är nyinrättad finns goda möjligheter för rätt person att utveckla uppdraget ytterligare.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en positiv miljö tillsammans med en kompetent och samverkansinriktad grupp kollegor. Enhetens medarbetare erbjuds metodhandledning i grupp och enskilt samt extern processhandledning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant högskole-/vidareutbildning med beteende- eller samhällsvetenskaplig inriktning och erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom offentlig sektor. Du brinner för att leverera god service och är mån om att utföra ditt arbete med hög kvalitet, ett gott bemötande samt att slutföra uppgifter inom givna tidsramar.

Du har förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, är initiativrik och flexibel. Du behöver ha god datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Då du i arbetet kommer att möta människor i en utsatt livssituation behöver du vara professionell, lugn och stabil i ditt bemötande. Tidigare erfarenhet av arbete med socialtjänstens målgrupp är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-08-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-03
Referensnummer: A706704

Andra uppgifter:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas i förvaltningen.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Henrietta Nyberg
Enhetschef
Telefon: 031-315 11 45

Fackliga företrädare:

Angelica Aldeborg
Facklig företrädare för SACO
Telefon: 031-315 11 34

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster