Nämndsekreterare/SSPF-samordnare

CENTRUM är en av tio stadsdelsförvaltningar i Göteborg. Stadsdelen Centrum omfattar områdena Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Inom Vallgraven, Stampen samt Gårda. Vi är drygt 2 000 anställda som arbetar tillsammans för att erbjuda allt från förskola till äldreomsorg för Centrums 60 000 invånare. Målet är ett bra liv för alla människor i Centrum.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bland våra medarbetare tillför verksamheten.
I vårt arbete utgår vi från Göteborgs stads fyra förhållningssätt:

• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi bryr oss
• Vi arbetar tillsammans
• Vi tänker nytt


Arbetsuppgifter:

Nämndsekreteraren arbetar i kanslienheten som organisatoriskt tillhör förvaltningens utvecklingsavdelning. Den är en stödfunktion med uppgifter som spänner över alla sektorer i stadsdelsförvaltningen. Vi är totalt sex medarbetare i kanslienheten och vi ersätter varandra i olika roller vid behov. På vår arbetsplats får du trevliga och kompetenta kollegor som har det roligt tillsammans och hjälps åt.

Som nämndsekreterare hos oss kommer du att ha huvudansvar för stadsdelsnämndens individutskott och vårt SSPF arbete. Det är därför viktigt att du har erfarenhet från socialt arbete och då framförallt från myndighetsutövning inom socialtjänstens verksamhetsområden. Du är välinformerad i de frågor som är aktuella och du arbetar övergripande med dina områden.

Du arbetar nära den politiska organisationen och framförallt nämndens utskott. Inom kanslienheten finns det två nämndsekreterare som ersätter varandra i nämnds- och utskottsarbetet vid behov. I ditt uppdrag ingår administrativa arbetsuppgifter så som skriva och färdigställa protokoll, framtagande av uppgifter och sammanställande av tjänsteutlåtande, rapporter, brev och andra handlingar. Du kommer även att arbeta en del med diarieföring. Du samarbetar och har mycket kontakt med såväl kollegor som förtroendevalda

Uppdraget innehåller allt från juridiska frågor till formalia före, vid och efter sammanträden i utskotten och ibland i nämnden. En av kansliets viktigaste arbetsuppgifter är att arbeta fram metoder för att säkerställa en hög kvalitet i nämnd och utskott och du kommer därför att ha många kontakter med handläggare inom socialtjänsten för stöd och rådgivning.

Som en del av tjänsten kommer du även att koordinera stadsdelens arbete inom samverkansformen SSPF (skola, socialtjänst, polis och fritid). SSPF är en insats för att förhindra och minimera ungdomars brottslighet, drogmissbruk och andra riskbeteenden. Arbetet i SSPF syftar till att det kriminella beteendet ska upphöra och utgår från ungdomens behov, har tydligt individfokus och sker i nära samarbete med polis, socialtjänst, skola och andra aktörer i ungdomars privata och professionella nätverk. Aktörer kring ungdomen samlas på regelbundna nätverksmöten för en gemensam planering och för att bestämma uppgifter att genomföra mellan mötena. I din roll som koordinator samordnar du samverkan mellan de aktörer som finns inom SSPF och kallar till kontinuerliga lokala möten där du som koordinator är mötesledare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:
• Socionom - eller juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
• Kunskap om offentlig rätt, framför allt socialrätt, förvaltningsrätt och kommunalrätt
• Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten
• Erfarenhet av ärendehantering i något IT-verktyg

Vi söker dig som gillar ordning och reda, är ansvarstagande och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vi lägger stor vikt vid att du har ett kundfokuserat arbetssätt och tar egna initiativ.
Du tycker om att ha kontakt med människor och du har lätt för att skapa goda relationer.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742477

Upplysningar lämnas av:

Eva-Marie Ekman
Kanslichef
Telefon: 031-365 70 32

Fackliga företrädare:

Jill Kaighin
Vision
Telefon: 031-365 75 62

Maja Ljutic Loberg
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 0722-33 97 49
Telefon: 031-368 57 53

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster