Kurator till Almåsskolan och Valåsskolan

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vi söker en kurator på heltid till Almåsskolan och Valåsskolan i Lindome. Almåsskolan är just nu är en 4-9 enhet med ca 350 elever, men redan till hösten 2018 är vi ca 500 elever på skolan då vi idag har ca 150 elever åk 8,9 på en annan skolenhet.


Arbetsuppgifter:

Som kurator ingår man i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även skolsköterska psykolog, speciallärare, specialpedagog och biträdande rektorer. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du ska tillsammans med elevhälsoteamet utveckla skolans elevhälsoarbete med fokus på det främjande arbetet. Skolkuratorn samarbetar med all personal på olika sätt för att säkerställa att alla elever får en trygg och fungerande skolvardag. Du ska arbeta både förebyggande och främjande, men även med individuella stödinsatser.
Du kommer ha ett tätt samarbete med skolans befintliga kurator då denna kommer tillbaka efter föräldraledighet .
Som skolkurator i Mölndal kommer du varannan vecka träffa samtliga skolkuratorer i Mölndals grundskolor för skolkuratorsgemensamma frågor.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha socionomexamen.
I ditt uppdrag är det viktigt att du tar eget ansvar för dina uppgifter och att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Vi vill att du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och kan på ett empatiskt och tydligt sätt kommunicera med dessa tre grupper. Det är meriterande att tidigare ha arbetat med barn och unga och att ha erfarenhet från socialtjänsten. Vi ser gärna sökande som har kunskap om normkritik, skolans läroplan samt konfliktlösning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742912

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Urval och intervjuer sker löpande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal

Upplysningar lämnas av:

Linda Svensson
Rektor
Telefon: 031-3171034

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
SACO (åter från sem 19 mars)
Telefon: 031-3151436
E-post: asa.kramer@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster