Mark och exploateringsingenjör till verksamheten Mark och bostad

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås. Riksväg 40 går rakt genom kommunen. Vi är ca 37 000 människor som bor i de fem största orterna. Längst i väster ligger centralorten Mölnlycke. Mitt i kommunen nära Landvetter flygplats ligger Landvetter och Härryda och längst ut i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunhuset är placerat i Mölnlycke, 15 minuter med buss från centrala Göteborg.

Verksamheten mark- och bostad i Härryda kommun ansvarar bland annat för kommunens bostadsplanering, exploatering samt genomförande av detaljplaner. Mark och bostad har även en central del i samhällsbyggnadsplaneringen och företräder kommunen som markägare.

Arbetsuppgifter:

Vi står nu inför nya spännande utmaningar. Götalandsbanan, med byggstart 2020, ska gå genom hela vår kommun. Detta medför nya tågstationer, utbyggnad av övrig ny infrastruktur, nya bostadsområden och verksamhetsområden utifrån en modern socialt värdeskapande stads- och samhällsbyggnad samt utveckling av regionens flygplatsområde. För att klara detta söker Vi Dig som vill arbeta i en attraktiv expansiv kommun med lång historik i bostadsbyggnation och genomförande av visioner och detaljplaner.

Vi behöver förstärkning på verksamheten mark- och bostad där ansvaret ligger för att vidareutveckla och genomföra visioner, detaljplaner och utbyggnadsprojekt i enlighet med upprättad tidsplan. Du kommer att arbeta såväl med projekt på planeringsstadiet såsom projekt för genomförande, där du ansvarar för bl.a. att driva och följa upp kommunens exploateringsprojekt med vikt på de strukturella frågorna men även innefattande markförhandlingar, markanvisningar, exploateringsavtal, gatukostnadsutredningar, plangenomförande. Du kommer också till viss del att arbeta med frågor inom mark och bostads verksamhetsansvar som kommunens markägare. Vi är ett mycket positivt och kreativt arbetslag med fokus på samarbete där din erfarenhet är ett viktigt komplement.

Kvalifikationer:

Du ska ha civilingenjörsexamen med inriktning på lantmäteri eller ha motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt några års yrkeserfarenhet inom arbetsområdet med genomförandefrågor och markförhandlingar.

Du ska vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp samt vara sakkunnig inom Ditt område. Du ska ha ett stort intresse av modern samhällsbyggnad. Du ska själv kunna driva arbetet framåt, vara lösningsorienterad, noggrann och strukturerad. Att du har en mycket god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift är en förutsättning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper där du är positiv och bidrar till ett öppet klimat med goda relationer.

Körkort krävs.

Vi kommer att rekrytera fortlöpande så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-30
Referensnummer: A704850

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Kristina Englund
Mark- och bostadschef
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)
E-post: kristina.englund@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fahd Eter
Sveriges Ingenjörer, SACO
Telefon: 031-724 62 33

Emma Axner
Vision
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster