1:e socialsekreterare Familjehem/ Familjerätt, Barn- och ungdomsenheten

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter:

Enheten Barn och unga, Familjerätt och placering, består av 3 st familjehemssekreterare, 2 st barnsekreterare, 3 st familjerättssekreterare samt 4 st socialsekreterare för ensamkommande barn. Enheten leds av två 1:e socialsekreterare och en enhetschef.
Arbetsgruppen består av stabila, erfarna och kompetenta handläggare med hög trivsel och en god sammanhållning.

Då en av 1:e socialsekreterare går vidare till annan tjänst, söker vi nu efter hennes efterträdare. Tjänsten är riktad till familjehemssekreterarna, barnsekreterarna och familjerättssekreterarna. Du behöver dock även vara beredd att vid behov bistå din kollega och kunna ge arbetsledning även till socialsekreterare för ensamkommande barn.

På enheten finns också en väldigt uppskattad socialadministratör, som bistår handläggare med administrativa uppgifter såsom exempelvis att lägga in beslut från utskott, registerkontroller, utbetalningar för arvoden och ersättningar mm.

Som 1:e socialsekreteraren är din huvudsakliga uppgift att arbetsleda handläggarna i det dagliga arbetet. Därutöver ansvarar du för ärendefördelning, ärendehandledning och metodhandledning såväl enskilt som i grupp, samt att vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö. Utöver de arbetsledande funktionerna är en annan viktig roll för dig som 1:e socialsekreterare att tillsammans med enhetschef och de övriga 1:e socialsekreterare inom IFO arbeta för att nå uppsatta mål och driva enhetens utveckling framåt.

Allt arbete på enheten sker utifrån BBIC och vi arbetar i datasystemet Treserva.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom och har flerårig erfarenhet från socialt arbete med barn-och unga, gärna från familjehemsvård eller myndighetsutövning. Att handlägga rättssäkert och upprätthålla en struktur är viktigt för dig, likväl som att kunna leda och ge stöd åt medarbetare på ett konstruktivt och engagerat sätt.. Du har BBiC-utbildning och goda kunskaper inom relevant lagstiftning. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du tycker det är viktigt ett nära samarbete med berörda parter runt barnet.

Som person är du positiv, engagerad och trygg i dig själv. Du tycker om att driva ett ständigt förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du kan självständigt prioritera det dagliga arbetet och har förmågan att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv. Du har en god förmåga och ett ödmjukt förhållningssätt i att möta olika medarbetares behov av arbetsledning och stöd. För oss är det viktigt att du är en närvarande och engagerad arbetsledare.

Om du är den vi söker, kan vi erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du kommer att få tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och processhandledning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Referensnummer: A706322

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Berglund
Enhetschef Barn och ungdomsenheten
E-post: Charlotta.berglund@ale.se

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster