Bibliotekschef

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Biblioteksverksamheten finns inom Sektor utbildning, kultur och fritid och biblioteken ligger inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. Du kommer att ingå i kultur- och fritidsenhetens ledningsgrupp.

Biblioteken i Ale består av huvudbiblioteket i Nödinge och närbiblioteken i Surte, Skepplanda och Älvängen. Biblioteken i Surte och Skepplanda har varit Meröppna sedan 2013 och våren 2016 blev också Älvängens bibliotek Meröppet, då det flyttande in i Västtrafiks resecentrum vid pendelstationen. På de fyra biblioteken arbetar 12 personer inklusive enhetschefen. Meröppetbiblioteken bemannas 3-4 dagar/vecka och huvudbiblioteket är öppet 6 dagar/vecka. Huvudbibliotekdet i Nödinge ligger i Ale Kulturrum. Ale Kulturrum kommer att genomgå en stor ombyggnad, med början 2018. I ombyggnadsprojektet ser vi även över och förändrar bibliotekets lokaler då huvudbiblioteket planeras bli ett Meröppet bibliotek.

Ale bibliotek har ett mycket nära samarbete med kringliggande kommunbibliotek inom Bibliotek i Väst. I Bibliotek i Väst ingår Ale, Tjörn, Orust, Öckerö, Kungälv, Stenungsund och Lilla Edet. Sedan länge samverkar biblioteken kring media och biblioteksutveckling. Biblioteken har en gemensam biblioteksdatabas och gemensamt lånekort sedan hösten 2017. Samarbetet sker kontinuerligt i ett antal arbetsgrupper. Bibliotekschefsgruppen träffas regelbundet. Du blir också en del av chefsnätverken inom GR (Göteborgsregionen) och Kultur i Väst.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef för biblioteken i Ale, har du ansvar för verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor utifrån kommunens chefs- och ledardefinition. Med ett tydligt, tryggt och modigt ledarskap leder, styr och skapar du förutsättningar för personalen.

I tjänsten ingår praktiskt biblioteksarbete. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med ett stort intresse för att leda, styra samt vidareutveckla biblioteksverksamheten. Du har omfattande erfarenhet från biblioteksområdet och du har en högskoleutbildning i bibliotek- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26
Referensnummer: A735791

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Thomas Liedström
Verksamhetschef kultur och fritid
Telefon: 0303-33 06 33

Fackliga företrädare:

Sara Dahl
DIK
Telefon: 0704-32 04 82

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster