Socialsekreterare till Vuxenenheten

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter:

Ditt arbete blir att tillsammans med de övriga socialsekreterarna på enheten medverka till att Aleborna får det stöd de är i behov av. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av utredningsarbete enligt SoL och LVM utifrån gällande lagstiftning, nationella riktlinjer och övriga styrdokument, uppföljning av behandlingsinsatser och beslut samt råd och stöd.

Samverkan med såväl externa som interna organisationer är en viktig del av arbetet liksom förmågan att se till hela IFO:s verksamhet som en del i framgångsarbetet.

På enheten är vi måna om att arbeta med systematiskt kvalitetsförbättrande arbete och du kommer tillsammans med resten av gruppen att ansvara för att driva detta arbete framåt. Vi arbetar med väl fungerande och genomtänkta hemmaplanslösningar, vilket vi vill fortsätta utveckla tillsammans med övriga parter framåt.

Kvalifikationer:

Vem är du?

- Du är socionom med erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete.
- Du behärskar till fullo svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i handläggning och dokumentation samt gällande lagstiftning.
- Meriterande är kunskap om missbruk och beroende, MI- och ASI-utbildning.
- Du måste kunna arbeta självständigt och göra bedömningar utifrån de individuella behoven men även ha en god förmåga att kunna samarbeta såväl internt som externt.
- Du förväntas ha en god förmåga att se din egen roll i en politiskt styrd organisation och förstå komplexa sammanhang. Erfarenhet av att arbeta motiverande och kunna göra självständiga bedömningar såväl som att arbeta i grupp är nödvändigt.
- Erfarenhet av arbete med missbruk och/eller myndighetsutövning är meriterande.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-22
Referensnummer: A694162

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Upplysningar lämnas av:

Irene Blomqvist
Verksamhetschef, Individ- och familjeomsorg
Telefon: 0303-37 11 11

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster