Undersköterska till Altplatsens äldreboende

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Altplatsens äldreboende ligger i Västra Frölunda, nära köpcentrum och grönområden. Boendet har sex enheter varav tre är för hyresgäster med demenssjukdom och tre med somatisk inriktning. Totalt finns 96 lägenheter. Vi söker nu nya medarbetare till både somatisk- och demensvåning.

På Altplatsen arbetar vi med optimerad bemanning, vilket innebär att du arbetar vissa arbetspass som verksamhetsresurs på alla våningar i huset.

Vårt arbetssätt utgår från ett salutogent förhållningssätt där tonvikten ligger på kontaktmannaskapet där du ska stödja individen att få en meningsfull vardag baserad på hans/hennes livshistoria. Vi erbjuder individuell omsorg och service till hyresgästerna. Du ska även skapa goda relationer med boende och anhöriga där genomförandeplanen utgör grunden för inflytande i vardagen. Sociala aktiviteter och utevistelser är självklara delar i arbetet. Du kommer även att utföra hälso- och sjukvårduppgifter efter instruktion och delegering. Du samverkar i team i det gemensamma vård- och omsorgsarbetet och deltar aktivt i arbetsplatsens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Utbildningskravet är undersköterska, gärna med påbyggnadsutbildning i demens såsom YH (tidigare KY) eller LPA fördjupning. Meriterande är att du har längre erfarenhet av att arbeta med personer med demenssjukdom och vi förväntar oss att du förstår innebörden av ett gott bemötande.

Om du vill arbeta hos oss ska du ett genuint intresse för äldre personer. För oss innebär det att du är beredd på att ta ett stort ansvar, att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och initiativrik samt att du har ett gott och professionellt bemötande. Vi vill också att du förstår vikten av att våra hyresgästers dag har ett socialt och meningsfullt innehåll. Självkännedom och hög arbetsmoral och en positiv syn på äldreomsorgen är egenskaper vi värderar högt. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har förmåga att samarbeta kan ta eget ansvar och egna initiativ och har en helhetssyn. Önskvärt att du har goda IT-kunskaper och känner dig bekväm med att använda datorn som ett arbetsredskap. Verksamheten har för övrigt krav på dokumentation och informationsöverföring så vi vill också att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-28
Referensnummer: A697986

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Upplysningar lämnas av:

Inger Larsson
Enhetschef
Telefon: 031-366 25 28

Malin Svanberg
Enhetschef
Telefon: 031-366 25 33

Fackliga företrädare:

Anna Skarsjö
Kommunal
Telefon: 031 366 26 83

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster