Kartingenjör

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Mycket är på gång inom samhällsbyggnadssektorn då Lerums kommun är i ett expansivt skede. Inom verksamhetsområde samhällsplanering jobbar vi med kommunens framtid när det gäller byggande av samhällsstruktur.
Under hösten 2017 förstärker vi och organiserar om verksamhetsområdet i syfte att få en nystart för att möta de utmaningar som ligger framför oss.

Var med oss på vår resa – vi utlovar både utmaningar, en flexibel arbetsplats och fantastiska kollegor.

Tjänsten kommer att vara placerad på Enheten för Geodata och strategisk planering. På enheten arbetar kommunens GIS-kompetens, strategiska planerare och flera av sektorns stödfunktioner, för närvarande 11 medarbetare.

GIS-gruppen hanterar hela flödet av geografisk data från insamling till presentation. I våra uppgifter ingår insamling av data via mätning och stereokartering. Vi sköter förvaltningen av kartdatabaser, system och fastighets- lägenhets- och kommuninvånarregister.

Vi tar fram underlag till verksamheten i form av analyser och särskilt anpassade kartprodukter.
GIS-gruppen jobbar tätt tillsammans i en öppen miljö där alla i gruppen samarbetar för att nå våra gemensamma mål. Detta innebär att arbetsuppgifterna varierar och varje medarbetare är en viktig del för att nå bästa möjliga slutresultat.

Vi använder Geosecma för kartproduktion och ESPA för stereokartering. Just nu är vi mitt uppe i arbetet med att införa BAL i Geosecma för att få till ett enklare flöde för vårt utbyte med lantmäteriet.

Arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

• att ansvara för kommunens adressättning och de arbetsuppgifter som angränsar till det, exempelvis lägenhetsregister, stöd i namnsättning mm.
• att stödja planenheten med olika typer av underlag; grundkartor, fastighetsförteckningar och annat arbetsmaterial.

I arbetsuppgifterna ingår även att leverera kartmaterial, uppdatera primärkartan och att vara en del av våra löpande projekt.

Beroende på dina erfarenheter och kunskaper kommer arbetsuppgifterna till viss del anpassas.

Kvalifikationer:

Du är kartingenjör, lantmäteriingenjör eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
Kunskaper inom lantmäteri, fastighetskunskap och klassisk MBK är meriterande.

Som person är du prestigelös, strukturerad och noggrann med en känsla för god service och en positiv inställning. Du gillar att hjälpa till och finner tillfredsställelse i att själv kunna lägga upp och planera ditt arbete efter givna förutsättningar.

I din roll kommer du att vara ett stöd för verksamheten varför det är viktigt att du trivs i och är aktiv i olika yrkesmässiga sammanhang, både internt och externt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-01
Referensnummer: A692335

Andra uppgifter:

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt 2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare.

Kommunens medarbetare erbjuds förmåner så som friskvård, personalstöd, semesterväxling och för denna befattning tillämpas årsarbetstid, vilket ger goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Ulf Lindblad
Enhetschef
Mobiltelefon: 0736883363
Telefon: 0302-52 14 37
E-post: ulf.lindblad@lerum.se

Fackliga företrädare:

Rebecca Greek
Trafikingenjör
Telefon: 0302-52 14 95
E-post: rebecca.greek@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster