Socialsekreterare till utredningsgrupp Barn och Unga

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Vi söker dig som är en ansvarstagande person som trivs och är trygg i rollen som myndighetsutövare. Har du även ett stort intresse och engagemang för utsatta barn, familjer i behov av stöd samt institutionsplacerade barn då har vi jobbet för Dig! Härryda kommun har som ambition att skapa västsveriges bästa socialtjänst för barn och deras familjer vill du vara med? Då har vi jobbet för Dig!

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, spännande och varierande arbete i en liten kommun med korta beslutsvägar. Härryda kommun är en resursstark kommun med en god ekonomi, vilket även präglar socialtjänstens arbete. Socialtjänstens barn och unga enhet har under gångna året fått allt fler ärenden att hantera. På enheten står vi inför att bygga upp en stabil arbetsgrupp med utredande socialsekreterare. Som ett led i detta har kommunen precis satsat på att förstärka bemanningen dels genom att inrätta seniorhandläggartjänster. Vi är dock i behov av ytterligare ett par nya medarbetare då ett par kollegor valt att lämna Härryda kommun för nya utmaningar. Härryda kommun har som målsättning att ge våra medarbetare goda förutsättningar att bedriva ett socialt arbete med god kvalitet och rimlig arbetsbelastning.

Enhet för barn och unga består idag av en placeringsgrupp, en utredningsgrupp och en familjerätt. Utredningsgruppen består av 4 st socialsekreterare som arbetar i mottagningen och 8 st som arbetar med fokus på utredningsarbete, uppföljning av öppenvårdsinsatser samt även institutionsplaceringar och hemmaplanslösningar. I utredningsgruppen kommer det finnas totalt tre seniorhandläggare med ett särskilt uppdrag att utgöra extra stöd i arbetet både utifrån mentorskap vid introduktion men även i det löpande dagliga arbetet. Det finns ett gott kollegialt stöd och oftast arbetar vi två och två. Arbetet i utredningsgruppen leds av en enhetschefer och en metodhandledare. Medarbetarna på enheten inklusive arbetsledarna har en god och bred kompetens, höga ambitioner och stort engagemang för arbetet och vår målgrupp.

Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete på en dynamisk arbetsplats med ett öppet och tillåtande klimat. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, trevliga arbetskamrater där så väl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga ingredienser. Du kommer ha stora möjligheter att påverka och delta i socialtjänstens och arbetsgruppens pågående utvecklingsarbete. Hos oss får du ett nära arbetsledarstöd, extern handledning och goda möjligheter till utbildning. Ett aktivt hälsofrämjande arbete pågår på enheten och drivs främst av enhetens hälsoinspiratörer. Härryda kommuner erbjuder dig förmåner såsom: friskvårdsbidrag, gratisstöd via Falck Healthcare, förmånliga västtrafikkort.

Till centralorten Mölnlycke, där socialtjänsten har sitt kontor, är det 10 minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset samt flera möjligheter till gratis parkering.

Kommunens organisation möjliggör ett gott och nära samarbete med övriga enheter inom såväl IFO som andra verksamheter. Inom IFO och främst på Enhet för barn och unga, pågår ett spännande utbildnings- och utvecklingsarbete som har sin grund i Signs of Safety/Samarbete för trygghet. Till IFO hör även en utförarenhet för barn, unga och deras familjer som utför insatser i nära samverkan med myndighetsutövande delar.

Vi erbjuder introduktion för nya via Yrkesresan (GR), basutbildning avseende våld i nära relationer, grundutbildning i Samarbete för trygghet (likvärdigt Signs of Safety), fördjupningsutbildningar inom våld i nära relation samt även regelbunden extern handledning.

Arbetsuppgifter:

Som utredande socialsekreterare består arbetsuppgifter främst av att göra barnavårdsutredningar i enlighet med gällande lagstiftning och riktlinjer tillsammans med enhetens övriga socialsekreterare. På enheten utreder vi barn och ungdomar i åldern 0-20 år. Det ingår även uppföljning av öppenvårdsinsatser. Arbetsuppgifterna består av dels handläggning och dokumentation samt av samtal med barn, ungdomar, deras föräldrar samt samverkan med interna och externa partners. Det ingår även handläggning och uppföljning av barn och ungdomar placerade på HVB/institution.

Socialsekreterarna deltar också i enhetens och förvaltningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är examinerad socionom. Du ska ha ett par års erfarenhet av socialt arbete och arbete inom socialtjänsten. Erfarenhet av socialt arbete och myndighetsutövning avseende barn och familjer är önskvärt.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift samt ha kunskap och kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer.

God förmåga till både självständigt arbete och samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. Arbetet som socialsekreterare kräver också god förmåga att skapa relationer, kommunicera, att hantera svåra situationer likaså att vara strukturerad och tydlig. Ett lösningsfokuserat förhållnings- och arbetssätt är meriterande.

Körkort för bil erfordras.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att eftersträva en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökanden.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde i oktober 2017 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A718523

Andra uppgifter:

I samband med en anställning ska du lämna utdrag ur polisregistret.

Intervjuer kan komma att ske löpnade under annonseringstiden.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Jessica Johansson
Metodhandledare placeringsgrupp
Telefon: 031-724 68 02

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster