Kurator till Lerums gymnasium

Lerums gymnasium ligger centralt placerad i tätorten med närhet till Lerums station och har ca 1200 elever fördelade på nio nationella program, samt gymnasiesärskola. Skolan är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef. För mer info; www.lerum.se/lerumsgymnasium

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en kurator som kommer att ingå i gymnasiets elevhälsoteam och arbeta tvärprofessionellt i arbetslag runt programmen. Skolkuratorn förväntas bidra med det psykosociala perspektivet inom elevhälsan, med det övergripande målet att stötta eleverna i deras skolgång och undanröja hinder för lärande. Fokus för arbetet ligger i första hand på att utveckla det proaktiva arbetet och kunna arbeta lika mycket på övergripande gruppnivå som utifrån det individuella perspektivet.

Kvalifikationer:

Adekvat utbildning, socionom eller motsvarande.
Erfarenhet av att arbeta inom skola och med ungdomar är önskvärt. Vi ligger stor vikt vid personlig lämplighet, och ser gärna att sökanden är driven och vill vara delaktig i utvecklandet av elevhälsoarbetet på Lerums gymnasium.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-26
Referensnummer: A719402

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Sara Lundqvist
Rektor
Telefon: 0761-295454
E-post: sara.lundqvist@lerum.se

Pernilla Wenander
kurator
Telefon: 0761-295504
E-post: pernilla.wenander@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster