Mark- och exploateringsingenjör/ projektledare i Stenungsunds kommun

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, samt gata och park.

Besök oss gärna på:
http://www.stenungsund.se

Tjänsten är placerad på verksamheten mark och exploatering. Mark- och exploateringsavdelningen består idag av 7 personer. Tjänsten innebär dels självständigt arbete, dels att i stor utsträckning arbeta tillsammans med de andra avdelningarna inom sektor samhällsbyggnad.

Arbetsuppgifter:

Mark- och exploateringsavdelningen är engagerad i hela detaljplaneprocessen, från ide till planering och utbyggnad. Avdelningen ansvarar särskilt för genomförandefrågorna, förhandling av och upprättande av olika avtal samt ekonomisk uppföljning. Avdelningen arbetar även med försäljning och upplåtelse av kommunens mark samt långsiktiga, strategisk markinköp. I arbetet ingår värdering av mark, utredningar, förhandling av och upprättande av olika avtal.

I kommunen finns idag många spännande och intressanta projekt och markanvisningar igång, bland annat ett flertal detaljplaner för strategiska bostads- och verksamhetsområden samt utveckling av Stenungsunds centrum.

Det finns en stor bredd på arbetsuppgifter inom avdelningen och vi har därför viss möjlighet att fördela arbetsuppgifterna efter medarbetarnas intresse och erfarenhet.

För dig med lång och gedigen erfarenhet inom området finns möjlighet att arbeta som projektledare för detaljplane- eller infrastrukturprojekt med stort eget ansvar samt vara ett stöd till andra medarbetare inom ditt expertområde.

Vi söker även dig som är nyutexaminerad med lämplig utbildning. För dig som ännu inte har så lång erfarenhet finns intressanta arbetsuppgifter och möjlighet till utveckling inom ett område med stor bredd och variation.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:

• Har relevant högskoleutbildning inom lantmäteri, fastighetsmäklare eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning
• Är intresserad av samhällsbyggnadsfrågor
• Har intresse och kunskap om juridik vid plan- och genomförandefrågor samt upprättande av olika avtal vilket berör flera olika lagstiftningar inom området fastighetsrätt, LOU mm.
• Har förståelse för en politikerstyrd organisation

Vi vill att du har B-körkort.

I ditt arbete på mark- och exploateringsavdelningen kommer du att samverka med många olika aktörer; kollegor, exploatörer, markägare och medborgare. Det är därför viktigt att du är utåtriktad, prestigelös och tycker det är berikande att samarbeta med andra. Du kommer att vara kommunens representant i olika samanhang där vi vill att du på ett positivt, förtroendeingivande och engagerat sätt företräder kommunen.

Då du kommer att ha olika arbetsuppgifter och driva flera parallella projekt så skall du vara strukturerad, ha en god prioriteringsförmåga och ett eget driv. Vi vill att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsat till:  Rekrytering kommer att ske löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A735108

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Veronica Götzinger
Mark- och exploateringschef
Telefon: 0303-732665
E-post: veronica.gotzinger@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster