Junior Byggprojektledare

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Lokalförsörjningsavdelningen förvaltar, utvecklar och upplåter lokaler åt Mölndals stads verksamheter. Huvudområdet är planering, projektering, byggande och förvaltning av förskolor, skolor, gruppbostäder, kultur- och fritidsfastigheter och kommunala förvaltningsbyggnader. Avdelningen har ca 20 medarbetare och leds av vår fastighetschef.

Projektenheten ansvarar för genomförande av ny- till- och ombyggnadsprojekt samt underhållsentreprenader för Mölndals Stad. I dagsläget genomförs ett antal ny- och ombyggnadsprojekt via ett partneringavtal. Enheten har 3 byggprojektledare och en ansvarig projektchef.


Arbetsuppgifter:

Mölndal är inne i ett expansivt skede och växer stadigt. Med denna tillväxt kommer både möjligheter och utmaningar för att möta behoven från nuvarande och framtida Mölndalsbor. För dig som junior projektledare innebär den växande staden flera spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kommer att bidra till att skapa miljöer så att livet blir gott för de människor som lever här.
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och vill utvecklas på en expansiv arbetsplats där du har möjlighet att påverka och ta ansvar från start!

Arbetsbeskrivning
Som junior projektledare inom lokalförsörjningsavdelningen kommer du främst att ansvara för genomförande av underhållsentreprenader och verksamhetsanpassningar vilket innefattar både om-, till- och nybyggnadsentreprenader. Du kommer att ha ett helhetsansvar för de projekt du leder och få möjlighet att växa in i din roll.

Anställningen är en provanställning på sex månader. Den övergår till en tillsvidareanställning om vi efter löpande uppföljning bedömer att du utvecklas på ett sätt som leder dig och dina projekt framåt.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att;
- göra förstudier
- ansvara för interna och externa kontakter vid genomförande av projekt
- upphandla konsulter och entreprenader enligt LOU
- svara för ekonomisk slutredovisning av projekten
- ta fram och presentera beslutsunderlag

Du kommer att ha täta kontakter med övriga förvaltningar, konsulter och entreprenörer varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:

- Civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning mot samhällsbyggnad, bygg-/ installationsteknik eller annan motsvarande inriktning
- Meriterande är erfarenhet av projektledning eller annat arbete inom bygg- /fastighetsbranschen
- Har kunskaper om lagar, bestämmelser och standarder inom området
- Har god administrativ förmåga
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- B-körkort är ett krav

Personliga egenskaper;
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en person som är flexibel, redo för nya utmaningar och har en förmåga att hålla igång flera projekt samtidigt. Som person är du driven, nyfiken och kan jobba både självständigt och i grupp. Du är lyhörd för andras idéer och behov och känner dig bekväm med att ta beslut och tala inför andra i grupp. Ditt ledarskap ska föra dina projekt framåt med tid, ekonomi och andra projektmål som naturliga ledstjärnor.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-10-01. Tillträdesdag kan ske så snart rekryteringsprocessen är klar.
Tidsbegränsat till: 2018-03-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-10
Referensnummer: A704232

Andra uppgifter:

Urval för intervju sker löpande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Thea Wedin
Enhetschef/projektchef
Mobiltelefon: 072-862 52 79

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
Facklig för SACO
Telefon: 031- 315 14 36
E-post: asa.kramer@molndal.se

Vision Mölndal
Telefon: 031-315 35 62

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster