Skolsköterska till Gärdsåsskolan åk 4-9

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 3 600 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 48 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

På Gärdsåsskolan finns en kulturell och språklig mångfald. Eleverna har olika bakgrund; de kommer från olika delar av världen och levnadsförhållandena skiftar. I skolan möts de på lika villkor. Vi söker nu en skolsköterska som, tillsammans med övrig personal, driver en verksamhet som hjälper barnen att bli trygga, kreativa och nyfikna samt som delar vår vision om en skola på barnens villkor.

Din roll som skolsköterska på Gärdsåsskolan åk 4-9 är att vara en viktig del av laget i skolans elevhälsoarbete med ca 270 elever. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande enligt Göteborgs Stads basprogram för skolhälsovården. Dessutom ingår mottagningstid för att fånga upp elevers individuella behov.

Du är intresserad av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och att bidra till att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag. Som skolsköterska ansvarar du för att skolhälsovårdens basprogram genomförs i samarbete med skolläkare.

Du arbetar tillsammans med elevhälsoteamet och personalen på skolan för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med personal, vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Detta för att skapa en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Du ingår även i ett nätverk med stadsdelens övriga skolsköterskor.

Delar av uppdraget innebär också dokumentation i digitala verktyg.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga.

Du tar ett stort ansvar för dina uppgifter och har ett lugnt och tryggt förhållningssätt i ditt arbete och i dina möten. Genom detta lyckas du skapa förtroende hos elever och i dina samarbeten, både internt och externt. Du försöker ständigt skapa dig en förståelse för de människor du möter i din yrkesroll, i syfte att förstå deras behov.

Du har förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagare och situation, då du driver hälsofrämjande frågor. Ditt förhållningssätt är professionellt och du har ett gott bemötande. Eftersom de dagliga uppgifterna kan ändras, behöver du som skolsköterska ha förmåga att prioritera om vid behov.

Utifrån tjänsten krävs goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i digitala verktyg, såsom dokumentationssystemet PMO.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tjänsten är en semestertjänst med omfattning 70 %. Tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-07
Referensnummer: A733615

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Med hänvisning till rådande lagstiftning gällande arbete med barn, måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Robert Svensson
Rektor
Telefon: 031-365 46 45

Fackliga företrädare:

Gunilla Lindblad
Vårdförbundet
Telefon: 031-365 46 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster