Miljöinspektör inriktning livsmedel

Lerums kommuns vision att vara Sveriges ledande miljökommun med ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar miljöenhetens arbete.
Enheten utgör tillsammans med bygglovsenheten myndighetsdelen inom Sektor samhällsbyggnad. På miljöenheten arbetar idag femton miljöinspektörer, två miljöassistenter och en miljöchef.
Inom enheten prövar vi gärna nya arbetssätt och vill ligga i framkant när det gäller att förebygga ohälsa och risker för miljön. Vi jobbar mot strategiska mål och har ett väl utvecklat kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i vår duktiga och drivna livsmedelsgrupp som arbetar med livsmedelskontroll och rådgivning och ser till att livsmedel är säkra och att konsumenten inte blir lurad.
Revisioner, inspektioner och information till kommunens alla livsmedelsverksamheter är vanliga arbetsuppgifter.
Registrering av nya verksamheter och klagomål som inkommer fördelar gruppen mellan sig och hjälps åt, men varje inspektör har ansvar för sin planerade kontroll och sina kunskapsområden.

Vi deltar ibland i gemensamma projekt i länet och inspektörerna har stor möjlighet att själva styra utformningen av sitt arbete. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och enhetens behov.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med god stämning och goda utvecklingsmöjligheter. Lerums Kommun är mån om sin medarbetare och vi har årsarbetstid vilket innebär en stor flexibilitet i dina arbetstider. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

Kvalifikationer:

Befattningen kräver utbildning både i livsmedelslagstiftningen och i naturvetenskapliga ämnen. För att lyckas i rollen behövs goda kunskaper om regelverket kring livsmedelsmärkning.

Eftersom arbetet innebär mycket kontakt med företagare och allmänhet ser vi förmågan att kommunicera med andra människor i tal och skrift, att ha ett gott bemötande som en förutsättning för arbetet.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är ansvarfull och driven men lyhörd.
Du behöver vara självgående, serviceinriktad, strukturerad, kvalitetsmedveten och kreativ. B-körkort krävs.
Erfarenhet av livsmedelskontroll behövs.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-30

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A698933

Andra uppgifter:

Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande.

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna Engström
Miljöchef
Telefon: 0302-52 14 65
E-post: anna.engstrom@lerum.se

Fackliga företrädare:

Karin Honkanen
miljöinspektör, ombud Naturvetarna
Telefon: 0302-52 11 59
E-post: karin.honkanen@lerum.se

Conny Sävmo
miljöinspektör, ombud Vision
Telefon: 0302-52 20 56
E-post: conny.savmo@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster