Förskollärare till Askims Domarringsväg

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Förskolan Askims Domarringsväg ligger mitt i ett radhusområde omgivet av natur och bara ett stenkast bort ligger Sisjöns naturområde. På vår förskola strävar vi efter att barn, pedagoger och föräldrar ska känna inflytande över sin vardag och över verksamheten. Förskolan genomsyras av ett språkutvecklande arbetssätt och vi arbetar med tecken som stöd. Vi erbjuder en trygg miljö, som samtidigt utmanar till lek och lärande. Vår målsättning är trygga och glada barn som har roligt tillsammans och känner jag kan, jag duger.

Förskolan består av sex avdelningar där barnen är åldersindelade. Förskolan har också ett eget kök där all mat lagas och vi har ett gott samarbete med kokerskan. Vårt förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, att vara en medforskande och lyhörd pedagog som utformar verksamheten efter barnens intressen. Vi söker nu två förskollärare som tillsammans med erfarna och engagerade kollegor vill vara med och utveckla våra lärmiljöer samt skapa en utmanande, trygg, lärorik och rolig verksamhet för barnen. En av tjänsterna är på 100 % och en är på 60-100 %.

Vi som arbetar på förskolan är en engagerad grupp som tillsammans bidrar till ett arbetsklimat där initiativ och egna idéer välkomnas. Vi arbetar för att ge barnen en bra start i livet och strävar efter att barn, pedagoger och föräldrar ska känna inflytande över sin vardag och över verksamheten. IT används som ett naturligt inslag i verksamheten, dator, iPads och smartboards används som hjälp- och kommunikationsmedel för att nå våra uppsatta mål och vi kommunicerar genom Hjärntorget. Vi lägger stor kraft på det systematiska kvalitetsarbetet bland annat genom vårt kvalitetsverktyg ”Lära Nära” där föräldrar, pedagoger och utomstående observatörer tillsammans beskriver verksamheten utifrån de målområden läroplanen för förskolan har.

I ditt uppdrag ingår det att tillsammans med dina kollegor utforma den pedagogiska verksamheten. Du kommer att ingå i en pedagogisk utvecklingsgrupp som träffas regelbundet för att driva utvecklingen på förskolan. Vi har pedagogiska måndagar med lärande samtal vilket syftar till att utveckla både dig och verksamheten. Du har möjlighet att ingå i vårt förskolnätverk kallat #vidaRE> och genom det få ta del av studiebesök och föreläsningar. Vi erbjuder dig fria pedagogiska luncher, friskvårdsbidrag, arbetskläder samt glada, positiva och professionella kollegor.

Kvalifikationer:

Du har förskollärarexamen alternativt lärarexamen med inriktning förskola. Har du erfarenhet från arbete med förskolebarn är det meriterande, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Har du erfarenhet och/eller intresse av att arbeta med TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) ser vi det som meriterande.

Du är en medsökande pedagog som utmanar både barn och vuxna. Du är flexibel och tar tillvara vår utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och lärmiljöer för barnen. Du har god samarbetsförmåga, är positiv, glad och nytänkande. Det är viktigt att du både kan visa värme och sätta gränser. Är du genuint intresserad av pedagogisk utveckling är det dig vi söker.

Förskolan har under hösten väckt intresse för Reggio Emilia filosofin och flera av oss ingår i ett nätverk i stadsdelen. Är du intresserad av att lära mer tillsammans med oss eller kanske redan har mycket kunskap att bidra med är detta ett plus. Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A729109

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Annica Hasselberg
Förskolechef
Telefon: 031-366 33 85

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
E-post: katarina.olsen@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster