Vi söker en 1:e soc sekr/ arbetsledare till vår vuxenenhet!

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Socialtjänst verksamhet arbetar för att ge stöd åt de kommuninvånare som behöver insatser av olika slag i sin livssituation. Det kan handla om stöd till försörjning, stöd för att komma från riskbruk/missbruk eller bevilja stöd till familjer, äldre och till personer med funktionsnedsättning. Socialtjänsten arbetar även med insatser till barn och unga som lever i utsatta situationer och miljöer, stöd till sysselsättning och stöd i vardagslivet till människor med olika funktionsnedsättningar.

Vi erbjuder dig:
- ett meningsfullt arbete där du gör skillnad i människors vardag
- en enhet att trivas på med ett gott arbetsklimat och kollegialt stöd
- möjlighet till mentorskap
- välarbetat introduktionsprogram
- årsarbetstid
- möjlighet att arbeta hemifrån
- kompetensutveckling utifrån behov och erfarenhet
- metodhandledning i såväl grupp som individuellt
- nära arbetsledning och stöd av arbetsledare
- utbildningen Yrkesresan erbjuds till de som har ett års erfarenhet av arbetet

Arbetsplatsen ligger centralt i Stenungsund med närhet till tåg- och busstation för pendlare, tillgång till parkering för bilburna, stort utbud av shopping och lunchrestauranger!

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta med metodutveckling, rättssäkerhet och att utveckla verksamheten tillsammans med enhetschefen, kollegor och medarbetare i gruppen. Du är intresserad av samverkan och som vill vara med och utveckla vår vård på hemmaplan.

Ditt uppdrag blir att leda och fördela det dagliga arbetet inom vuxengruppen och öppenvårdsenheten. Du ska ha ärendegenomgångar och hålla i teammöten. Du har ansvar för att upprätta och uppdatera rutiner och riktlinjer för enheten och hålla dig uppdaterad med förändringar i lagstiftning etc som påverkar arbetet på enheten.
Du kommer att företräda Sociala myndighetsnämnden i Förvaltnings- och Kammarrätten.
I uppdraget ingår också till viss del att tillsammans med enhetschef, erbjuda metodstöd till personalen som arbetar med bostadssociala frågor i kommunen.
Du har inget personal- eller budgetansvar.

Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete i en engagerad arbetsgrupp med blandad erfarenhet och hög kompetens inom området. Vi är en arbetsgrupp som eftersträvar ett bemötande som kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och delaktighet och av en god rättssäkerhet. Stenungsunds kommun håller på att utveckla behandling på hemmaplan och har tillgång till bostadssociala insatser, öppenvårdsbehandling, socialmedicinsk mottagning, sysselsättning och boendestöd inom missbruksvården. Vi ser vikten av att erbjuda kompetensutveckling för att hålla en hög kvalitet på det arbete vi utför och att utveckla samverkan för att kunna möta våra brukares behov på bästa sätt.

Du är handläggarnas stöd i handläggning och dokumentation och det är viktigt att du behärskar detta väl och att du har en kvalitetsmedveten skrivprocess.
Vi vill arbeta för en verksamhet som skapar en långsiktighet i ett arbete som kräver mycket på grund av att vi arbetar så nära inpå med människor. Tillsammans vill vi skapa förutsättningar för dig att bidra till gruppens utveckling för verksamhetens bästa. Detta skapar vi genom ett nära samarbete med enhetschef och kolleger, kompetensförsörjning, teamutveckling, en reflekterande miljö och en tillåtande atmosfär.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har arbetat med socialt arbete, gärna med arbetsledning några år och som har erfarenhet av att arbeta med människor som har beroendeproblematik och samsjuklighet.

Adekvat vidareutbildning inom området är meriterande. Du får gärna ha erfarenhet av både myndighetsutövning och behandlingsarbete med målgruppen.

Du är flexibel, engagerad och har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Arbetet kräver samverkan, både internt och externt, varför du behöver ha tilltro och respekt för andras kompetens i syfte att stärka den enskildes möjligheter att komma vidare. Ditt bemötande kännetecknas av tydlighet och servicekänsla. Du ska kunna se helheten och stödja handläggarna i din arbetsgrupp i att göra bedömningar som är välgrundade. Som kollega är du medveten om att du är en del av den pyskosociala arbetsmiljön och bidrar till att skapa ett trivsamt klimat. Du ska hålla dig uppdaterad med aktuell lagstiftning, forskning samt aktivt söka information som är av betydelse för arbetet.
God datorvana och erfarenhet av handläggning i Procapita är en fördel. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du som söker:
- har socionomexamen eller motsvarande utbildning som uppfyller socialstyrelsens krav
- har erfarenhet av myndighetsutövning
- är ansvartagande och verkar för att de sökande får ett professionellt och rättssäkert mottagande
- har kännedom/erfarenhet av systemteoretisk synsätt samt god förmåga att strukturera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter
- bidrar i metod- och verksamhetsutveckling och gillar att följa upp dina och verksamhetens mål

För att trivas hos oss är du en person som gilla att arbeta i en organisation i utveckling och förändring där du är en viktig del!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt övernskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-18
Referensnummer: A733398

Andra uppgifter:

NÅGRA SKÄL TILL ATT JOBBA INOM STENUNGSUNDS KOMMUN:

* Vi är en stor och trygg arbetsgivare som månar om personalen.
* Vi vill gärna att våra medarbetare utvecklas och gör karriär inom organisationen.
* Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande därför erbjuder vi friskvårdsbidrag.
*Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Brånalt
Enhetschef
E-post: susanne.branalt@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster