Förskollärare till Fågelstens förskola

Fågelstens förskola ligger belägen en liten bit från Lindome centrum, med bra kollektiv förbindelse. Lokalerna är ljusa och omges av en stor gård med oändliga möjligheter till lek, aktivitet och kreativitet. Förskolan är byggd för två utvidgade arbetslag som består av fem - sex pedagoger och barn i åldrarna 1-5 år.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Arbetsuppgifter:

På Fågelstens förskola vill vi lägga en bra grund för det livslånga lärandet där vår verksamhet utgår från det enskilda barnets förmågor, lust och vilja. Vi ser möjligheterna i gruppen där varje barn ska bli sett och bekräftat. Barn och pedagoger använder sig av olika digitala verktyg t.ex. Ipads för att dokumentera olika lärprocesser. Vi har kontinuerligt avsatt tid till reflektion, planering samt möten i olika processgrupper med bl.a fokus på Barns inflytande, Lärmiljö och IKT.

Fågelstens förskola arbetar för att bli profilerade som en litteraturförskola. Vi kommer att utgå från sagans värld som grund för barns lärande och utveckling. Genom sagan lär barn på ett lustfyllt och lekfullt sätt.

Viktigt för oss på förskolan är även att arbeta med Grön flagg och Friska miljöer.

Vi söker utbildade förskollärare som vill vara med på resan att fortsätta utveckla vår förskola och driva den pedagogiska verksamheten. Vi vill att du är väl förtrogen med den reviderade läroplanen för förskolan 98/10, och kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete.

Det här får du hos oss:
• En spännande och utvecklande arbetsplats
• Trevliga och intresserade kollegor att samarbeta med
• Tillgång till SMART Boards och en egen Ipad
• Delaktighet, arbetsgrupper, processgrupper
• Fortbildning
• Arbetskläder när aktiviteter bedrivs utomhus.
• Handledning av specialpedagog/psykolog.
• Maten görs på plats i vårt kök av vår kökspersonal

Kvalifikationer:

Du är en medforskande förskollärare som är trygg och tydlig i din yrkesroll. Du tycker att det är roligt att arbeta med det kompetenta barnet där du låter barnen skapa egna teorier och hypoteser. Vi ser även att du har stark initiativkraft, är målinriktad, strukturerad och framförallt nyfiken.

I ditt arbete ska du dokumentera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Ett positivt förhållningsätt till barn, föräldrar och kollegor är en självklarhet för oss. Vi ser gärna att du är nyfiken, har ett undersökande förhållningssätt och vill föra reflekterande samtal med såväl barn som med kollegor. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av att arbeta i storarbetslag, är kunnig på IKT och har ett kreativt driv.

Om du är nyexaminerad finns en plan för introduktionsåret med en mentor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-10-01. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-22
Referensnummer: A711776

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Yvonne Ljungström
Förskolechef
Mobiltelefon: 0704 677072
E-post: yvonne.ljungstrom@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster