Enhetschef för barn- och ungdomsenheten i Lerum

Under året gör vi förändringar för att öka förutsättningarna för våra chefer att utöva ett hållbart ledarskap. Att förstärka med ytterligare en enhetschef för barn- och ungdomsenheten är ett led i det arbetet.
Barn- och ungdomsenheten ingår i verksamhetsområde Myndighet inom Sektor stöd och omsorg. På barn- och ungdomsenheten arbetar 27 socialsekreterare och tre metodhandledare. Nuvarande enhetschef som är erfaren och kompetent blir din kollega och tillsammans får ni ett gemensamt ansvar att utveckla barn- och ungdomsenheten.

I Lerum tycker vi det är viktigt att enhetschefer får kvalificerat stöd till exempel från HR, ekonomi, administration och kommunikation. Vi tycker även att det är viktigt att få stöd i uppdraget att utveckla verksamheten och därför har vi en utvecklingsledare som stödjer och hjälper chefer. Vår arbetsplats ligger två minuter från pendelstationen och kommunikationerna är mycket goda både från Göteborg och Alingsås.

Arbetsuppgifter:

Ditt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar kommer att vara för socialsekreterare som arbetar med placerade barn och ungdomar. På barn- och ungdomsenheten finns såväl nyutexaminerade socionomer som socionomer med lång erfarenhet. Metodhandledarna har samtliga en gedigen kompetens och har arbetat länge inom socialtjänsten.

Som enhetschef är du underställd verksamhetschef och har ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Ditt uppdrag är att leda, organisera, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp med verksamhetschef och fyra kollegor. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen medverkar du till samordning och utveckling av den gemensamma verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom och har erfarenhet av arbeta med myndighetsutövning inom barn- och unga i socialtjänsten. Du ska ha tidigare erfarenhet som chef/ledare. Du är bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta med andra. Ditt ledarskap präglas av lusten att leda och modet att fatta och genomföra beslut. Du har helhetssyn, tänker långsiktigt och har förmågan att ta initiativ till förändring och utveckling av verksamhet och medarbetare. Du är drivande, tydlig och ansvarsfull. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: Tillträde 1 januari 2018 eller enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-05
Referensnummer: A721939

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Maria Enbuske
Verksamhetschef
Telefon: 0302-52 23 67
E-post: maria.enbuske@lerum.se

Fackliga företrädare:

Jenny Hammarstedt
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 14 49
E-post: jenny.hammarstedt@ lerum.se

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-52 11 95
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster