Drifttekniker till vattenverksamheten

Välkommen till Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats i mitten.

Verksamheten för vattentjänster omfattar ca 50 mil ledningar, tre vattenverk, två avloppsreningsverk, tryckstegringsstationer, reservoarer och ett stort antal avloppspumpstationer. Vattenverket ligger naturskönt i anslutning till Finnsjöns frilufts- och strövområden. Inom vatten- och avfallsverksamheten arbetar 20 personer. Vi förstärker nu organisationen med ytterligare en medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Drift och underhåll av vattenverk, högreservoarer, reningsverk och yttre stationer för dricksvatten, dagvatten och spillvatten. Drifttillsyn av kommunens anläggningar, provtagningar, skötsel och tillsyn av maskiner, instrument, lokaler och fastigheter. Kontroll av processer med bl.a. uppföljning i driftdatorsystemet av driftstatus, trendkurvor och händelser för samtliga anläggningar. Inköp av material och kemikalier som behövs för den dagliga driften. Läcksökning, filmning av ledningar och övrigt förekommande arbeten inom VA.

På sikt, efter en upplärningsperiod, kommer beredskapstjänstgöring att ingå i tjänsten.

Du kommer att, under driftchefen, arbeta i gruppen som handhar drift och underhåll av kommunens VA-anläggningar. Såväl produktion och distribution av dricksvatten – vårt viktigaste livsmedel – som väl fungerande avloppsanläggningar, kräver stort intresse för miljö- och kvalitetsfrågor.

Kvalifikationer:

Du är utbildad drifttekniker eller har motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter enligt ovan. Du har erfarenhet av praktiskt arbete med processanläggningar och kunskap om kemiska och biologiska processer inom VA-teknik samt datorvana. Du har förmåga att självständigt och målmedvetet utföra arbete. B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-15
Referensnummer: A742891

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Pär Olausson
Driftchef
Telefon: 031-724 67 35

Fackliga företrädare:

Thomas Sydvart
Vision
Telefon: 031-724 67 39

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster