Barnskötare som stödperson till Förskolan Åkereds skolväg 20

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och göra skillnad och dessutom få vara del av ett arbetslag på vår förskola? Då är det här en tjänst för dig! Vi söker en barnskötare eller motsvarande som stödpersonal till Åkereds skolväg 20.

Förskolan Åkereds skolväg 20 består av 4 avdelningar, två yngregrupper 1-3 år och två äldregrupper 3-5 år. Avdelningarna har ett tätt samarbete och har många gemensamma aktiviteter såsom t.ex. sångsamling, temaarbete eller gruppaktiviteter. Verksamheterna har naturen runt knuten och samtidigt nära till allmänna kommunikationer. Det är viktigt för oss att bedriva ett professionellt arbete och att ha trevligt tillsammans på jobbet. Att ta bussen hit tar bara en kort stund från Frölunda Torg och centrala Göteborg.

Som stödpersonal hos oss kommer du tillsammans med avdelningens förskollärare och barnskötare ansvara för att barn med särskilda behov får stöd i sin utveckling. I din roll vill du att barnen ska få prova, leka, utforska och växa i en miljö där de får möjlighet att vara individer med sina olika behov och kompetenser. Du har, tillsammans med kollegorna, ansvar för att den pedagogiska verksamheten på avdelningen vad gäller planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av arbetet i enlighet med Lpfö98. I vår verksamhet har vi en pedagogista som handleder arbetslag och som hjälper samt utmanar oss.

En viktig del av arbetet är att bygga förtroendefulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Digitala verktyg ser vi som en självklarhet i vårt pedagogiska arbete med barnen, antingen bidrar du med din kunskap eller så lär du tillsammans med oss. Vi använder smartboard och iPads finns på varje avdelning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som kanske har en barnskötarutbildning eller du som under en tid redan har arbetat som timvikarie. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som stödperson, personlig assistent, pedagog eller inom vård och omsorg. Vi ser gärna att du har ett intresse och kunskap om barn med särskilda behov.

Du behöver närvarande, lugn, tålig och trygg i din yrkesroll men även ansvarstagande och lyhörd och ha förmågan att se till varje barns individuella behov. Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Att tycka om sitt arbete, ha initiativförmåga och ett positivt förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor är en självklarhet för oss.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A711340

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Björn Dahlquist
Förskolechef
Telefon: 031-3664600, 0736-664600

Fackliga företrädare:

Eva Mattiasson
Kommunal
Telefon: 073-666 48 97

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster