Förskollärare till Mölnesjögatans Förskola i Rannebergen

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Förskolan ligger i ett villaområde med sjöutsikt alldeles nära Vättlefjälls naturområde.
Här får du arbeta med 2 förskollärare och en barnskötare på varje avdelning i en lugn och trygg miljö med stabila arbetslag.

Att arbeta som förskollärare innebär unika, betydelsefulla möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till en positiv och utvecklande miljö, med en god balans mellan omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

Du är villig att driva både din och förskolans verksamhet framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med förskollärarexamen.
Datorvana och goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.

Du har kunskap och ide om hur du tillsammans med kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns läroprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt;
-Ett professionellt bemötande av barn-vårdnadshavare och kollegor.
-Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och i vårt delområde.
-Ser värdet av det kollegiala lärandet
-Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - olika barngrupper kräver olika arbetssätt.

vi söker medarbetare som vill vara med och kontinuerligt utveckla vår pedagogiska verksamhet, arbeta mot uppsatta mål och ser samarbete mellan kollegor och avdelningar som en tillgång. Att arbeta med barns delaktighet och inflytande är viktigt för dig.
du ser en trygg och god relation med barnen som grunden för det livslånga lärandet.
Du ser föräldrasamverkan som en självklar del av verksamheten samt gillar och inspireras av att arbeta i ett mångkulturellt område.
Du är en tydlig och positiv ledare som gillar nya utmaningar och att ha roligt på arbetet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-14
Referensnummer: A711292

Andra uppgifter:

Skollagen kräver legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation anställs på en tidsbegränsad anställning.

Du har hos oss möjlighet att ta del av;
Fria pedagogiska måltider.
Arbetskläder.
Mentorsstöd.
Arbetslagshandledning av specialpedagog.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Katharina Sikberger, förskolechef
Telefon: 031-365 18 35, 070-785 02 44
E-post: katharina.sikberger@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ewa Gustavsson, Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 05
E-post: ewa.gustavsson@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster