Förskollärare med glöd för en hållbar framtid till Smedjebacken och Sjöholmens förskolor

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Smedjebackens förskola (6 avd.), ligger i Björkåsen, öster om Landvetter centrum. Förskolan ligger vackert med skog och natur in på knutarna.
Sjöholmens förskola (2 avd), är beläget nära Landvettersjön.
Stommens förskola (3 avd), har sin placering i Landvetter centrum

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi förskollärare som vill bidra i vårt viktiga uppdrag att utbilda våra förskolebarn på sin väg in mot framtiden. Vi värderar ett positivt förhållningssätt högt, mot barn, föräldrar och kollegor. Vi tänker att människor blir till och växer i goda sammanhang och lägger därför stor vikt vid alla möten. För oss är det viktigt att pedagoger har roligt, lär och utvecklas tillsammans med barnen! Vi har miljön och individen i fokus vilket medför att vi medvetet arbetar för en hållbar utveckling. Tillsammans, med ansvar, glädje och genom våra olika kompetenser kan vi arbeta för en förskola som har i fokus att förverkliga läroplanens intentioner.

Vårt gemensamma verksamhetsmål är “En hållbar framtid”. I detta begrepp ryms det många tankar hos oss. Meningsfulla relationer, Social kompetens, Att bli en lärande individ som tror på sig själv, Innovativa problemlösare, Våra klimatutmaningar, Framtidstro. Vi arbetar systematiskt med vårt kvalitetsarbete genom utvecklingsgrupper för att driva och hålla en god kvalitet. Under hösten 2017 påbörjar vi ett långsiktigt arbete med att skapa en gemensam Verksamhetsidé. Det första steget tar vi genom att föra en kollegial dialog, om vår egen arbetsmiljö och vår arbetskultur. Härryda kommun har ett 1-16 perspektiv i sin utbildningsverksamhet och har en gemensam vision “Rötter och Vingar”

“Rötter och Vingar måste man ha, utan rötter blir man lealös och utan vingar blir man fantasilös.”
Jan Eliasson

Kvalifikationer:

Vi vill att du som söker
● Är en uppdragsmedveten förskollärare.
● Har en insikt om att du är det viktigaste verktyget för att ge verksamheten bästa förutsättningar, för barns utveckling och lärande.
● Arbetar för att barnen skall uppfatta sig själva som en lärande individ.
● Besitter en god relationskompetens.
● Ser vikten av att skapa bra lärmiljöer,
● Bidrar till att utveckla pedagogiska processer
● Vill driva ett hållbart utvecklingstänk.
● Är förtrogen med att arbeta med ett systematiskt kvalitetsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Antal tjänster: 5

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: januari 2017 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A714496

Andra uppgifter:

På förskolorna i Härryda kommun har vi fem dagar kompetensutveckling per år. Vi har fria pedagogiska måltider och fria arbetskläder för utomhusbruk. Alla pedagoger har en egen mini Ipad. Vi har tillgång till, “Tellus” vilket är ett resurscenter vars syfte är att utveckla barn och elevers intresse och kunskaper inom matematik, teknik och naturvetenskap. Vi har även “ÅterC” Här finns överblivet spillmaterial från produktion som används till kreativa projekt inom för- och grundskolan vilket vi kan hämta till vår verksamhet.

Tellus: http://www.harryda.se/barnochutbildning/forskolaochbarnomsorg/telluskreativtresurscenter.4.243bb2e9156dff9d8c913e0f.html
ÅterC:
http://www.harryda.se/barnochutbildning/forskolaochbarnomsorg/aterckreativtateranvandningscenter.4.215dac161481e70ed9ad86.html

Vi erbjuder 4 tillsvidareanställningar samt 1 vikariat för föräldraledighet.
Rekryteringsarbetet börjar i takt med att ansökningarna kommer in.

Välkommen att söka förskollärartjänst hos oss!

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Lise-Lotte Davidsson
Förskolechef
Telefon: 031-724 85 90
E-post: lise-lotte.davidsson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster