Fältsekreterare

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.


Arbetsuppgifter:

Vill du bli vår nya fältsekreterare?

Vi söker nu dig som vill arbeta uppsökande gentemot unga 12-16 år. Som fältsekreterare har du ett fritt och omväxlande arbete där du träffar unga, föräldrar och andra personer som arbetar för de unga i kommunen. I ditt arbete ingår uppdrag på individuell-, grupp- och strukturell nivå så vi förväntar oss att du har ett stort engagemang och driv för att lösa uppgifterna. Många uppdrag kommer från våra samverkanspartners och du kommer också att skapa dina egna uppdrag utifrån identifierade behov i målgruppen.

Du kommer att arbeta med de unga som finns i riskmiljöer eller behöver lotsas vidare till annat stöd. I arbetet ingår också kartläggning, arbete med sociala medier och proaktivt arbete i ungdomsmiljöer.

Fältgruppen arbetar med medling och i viss mån med unga brottsutsatta.

Fältgruppen består av 3 personer och tillhör Stöd- och behandlingsenheten. Vi söker nu dig som kan komplettera redan befintlig kompetens i arbetsgruppen. Vad brinner du för? Vilka styrkor har du? Har du någon erfarenhet som du särskilt vill arbeta vidare med?
Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en annan beteendevetarutbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig.

Du är mån om att möta såväl de unga som deras föräldrar på ett sätt som skapar ett förtroendefullt samarbete. Vi har ett brukarfokus i arbetet. Beskriv gärna din erfarenhet av detta i din ansökan.

Vi vill att du är en trygg person som är bra på att samarbeta med andra och har en egen drivkraft. Viktig förmåga för att lyckas i ditt uppdrag är att kunna se situationer utifrån andras perspektiv och ha ett gott omdöme i svåra situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med grupper.

Medlingsutbildning eller någon form gruppledarutbildning är meriterande.

Körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av socialt arbete med unga.
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema. Främst dagtid, men du ska kunna arbeta 1-2 kvällar/vecka beroende på uppdrag och säsong.
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A700306

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Tina Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0322-61 66 54

Carlos Vales
Fältsekreterare
Mobiltelefon: 0706-750870

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster