Förskollärare till Östergårdsskolans förskola

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Östergårdsskolans förskola är en förskola som ligger i ett naturnära område i Östra Kållered. Vår förskola omfattas av fem avdelningar, där vi delar in oss i grupper med 1-3 åringar och 3-5 åringar.

Arbetsuppgifter:

Vi har identifierat att vi behöver utveckla vårt arbete med barns delaktighet och inflytande, vilket vi är i startgroparna för att börja ta tag i på allvar. Vi fokuserar också just nu på våra lärmiljöer, där vi vill utveckla den fysiska miljön för att möjliggöra ett meningsskapande över hela dagen samt arbeta med vårt bemötande med barnen, så att vi är medforskande och nyfikna vuxna. Vi söker två förskollärare, en till de yngre barnen och en till de äldre.

Vi delar lokaler med en skola så vi har tillgång till gymnastiksal, som vi använder periodvis. Vi har en stor härlig gård och vi utnyttjar även skogen som en naturlig del av lärmiljön.
I Mölndal finns ett stort antal nätverk för pedagoger som du som förskollärare har möjlighet att delta i tillsammans med andra. Alla pedagoger har varsin iPad som arbetsredskap och den digitala dokumentationen sker i Unikum.

Tycker du att lärmiljö, bemötande och ledarskap är viktiga hörnstenar i arbetet på en förskola? Är du intresserad av reflektion kring de stora begreppen i vår läroplan, som demokrati, undervisning och inflytande? Brinner du dessutom för barnen och deras omsorg, utveckling och lärande, så är det här tjänsten för dig! Vi ser fram emot att höra från dig och få veta mer om hur du kan bidra till vår verksamhet!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, har ett öppet sinne och ambition att utvecklas. Att vara reflekterande och ha ett arbetssätt där du sätter barnet i centrum är en självklarhet för dig. Du behöver också vara flexibel och trygg i din roll som ledare av gruppen samt i samarbetet med kollegorna. Det är ett plus om du har arbetat med de minsta barnen tidigare, men inget krav.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-21
Referensnummer: A702097

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Karin Andersson
Förskolechef
Telefon: 031-3152082

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster