Utvecklingsledare och VFU-koordinator, Sektor utbildning, kultur och fritid

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

I Ale är det alla våra kompetenta pedagoger och ledare som utvecklar och förbättrar utbildningen. På utvecklingsenheten arbetar en viktig grupp för att identifiera och driva våra utvecklingsområden. För att lyckas krävs ett bra samarbete och vi tror att vi tillsammans kan göra skillnad! Om du har lust, driv och engagemang så kanske du är rätt person för oss!

Arbetsuppgifter:

Som VFU-koordinator leder, samordnar och ansvarar du för arbetet med VFU (verksamhetsförlagd utbildning) i kommunen. Det innebär att du samarbetar med aktörer inom kommun, region och universitet/högskola samt utgör en viktig del i kompetensförsörjningsarbetet.

Du placerar studenter från de olika lärarutbildningarna utifrån inriktningar, är insatt i kursplaner och kursguider, har kontakt med EUL (Enheten för utredning och lärarutbildning), VFU-studenter, förskolechefer/rektorer, lokala lärarutbildare och VFU-kurslärare. Ditt arbetsområde är huvudsakligen Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammet (F-3, 4-6 och inriktning mot fritidshem) och Ämneslärarprogrammet.

I tjänsten som utvecklingsledare ingår att i nära samverkan med ledning och medarbetare stödja verksamheternas utveckling och processer. Det innebär främst att planera och genomföra utbildningsinsatser för pedagoger inom olika områden såsom statliga lyft, arbetslagsutbildningar m m.

Kvalifikationer:

Du har en lärarexamen och erfarenhet av undervisning och utvecklingsarbete. Du är kreativ och kan ta ansvar, tycker om att samarbeta i team men kan också arbeta självständigt. Du har lätt för att samordna och skapa goda relationer. Du är lyhörd för idéer, tycker om att lära nytt, pröva, ompröva och utvecklas tillsammans med andra.

Erfarenhet krävs samt kännedom om skolans organisation och intresse för lärarutbildningen och professionen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-07
Referensnummer: A698135

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Åsa Ericson
Utvecklingschef
Telefon: 0303-33 03 68

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster