Socialsekreterare till Stöd och försörjning

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Stöd och försörjningsenheten är en del av IFO, Individ och familjeomsorgsavdelningen inom Socialförvaltningen i Alingsås. Vi arbetar kontinuerligt för att skapa de bästa förutsättningarna för att medarbetarna ska kunna bedriva ett gott socialt arbete, nå uppställda verksamhetsmål och hålla en hög rättssäkerhet.

För oss är det viktigt att utveckla vårt arbete för att kunna möta upp behoven hos dem vi är till för och nya idéer uppmuntras. Vi ser en kontinuerlig kompetensutveckling som ett naturligt inslag och en förutsättning för att lyckas i arbetet.

Arbetsuppgifter:

Stöd och försörjningsenheten leds av enhetschefen och består av 13 engagerade medarbetare, en förste socialsekreterare, sju socialsekreterare, två budget- och skuldrådgivare/boendesekreterare samt tre socialadministratörer. Inom enheten handläggs ekonomiskt bistånd, förmedling av egna medel, att ge råd och stöd i boendefrågor, budget och skuldsanering. Som socialsekreterare på enheten arbetar du självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners med brukaren i fokus. Uppdraget för socialsekreteraren är att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och motivera och stödja människor att hitta vägar till egen försörjning och ökad självständighet. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till de personer vi möter är starka ledord för kvalitet inom vårt sociala arbete.

På vår enhet finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och en förste socialsekreterare. Som ny får du en god introduktion och gott stöd. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Vi har byggt ut socialkontoret för att få plats med våra satsningar inom IFO och medarbetarna har egna kontorsrum i fina lokaler.

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget. Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade och trevliga kollegor.
Hos oss ges du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt. Vad vill du förverkliga?

Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen, eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Vid annan akademisk utbildning krävs dokumenterad kunskap om socialrätt. Du är ansvarstagande med ett bra bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för klientens bästa. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom kommunal socialtjänst och då särskilt handläggning av ekonomiskt bistånd. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och gärna tycka om att skriva. Körkort är ett krav. Viktigt för oss är brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvar varför stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A735528

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Jenny Ek
Enhetschef
Telefon: 0322 61 69 25

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster