Mellanstadielärare till Nytorpsskolan

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Nytorpsskolan ligger naturnära i Hammarkullen och har åk 4-9 på skolan. Vi har nära till kollektivtrafiken med bara någon minuts gångväg från Hammarkullens centrum.

Många av våra elever har en mångkultur som är en stor tillgång i skolans arbete. Vi är cirka 70 stycken vuxna med olika professioner som arbetar på skolan. Sammanlagt har vi ungefär 450 elever på skolan. Dessutom finns en liten särskolegrupp med eleverna från åk 4-8 på skolan.

På vår skola har varje elev en iPad och vi håller för fullt på att få in mer digitala verktyg och redskap, t.ex. GSFE eller Hjärntorget i undervisningen. Börjar du hos oss är du intresserad av att utveckla detta moment.

Nu söker vi två pedagoger som kommer att arbeta på vårt mellanstadium som klassföreståndare antingen i åk 4 eller åk 5. Vi söker ämnena svenska, matematik och No. Har du några av dessa ämnen i kombination är detta meriterande.

Vi är inne i ett spännande utvecklingsarbete där vi förändrar vårt pedagogiskt och organisatoriskt upplägg i årskurserna 4-6. Syfte är en högre måluppfyllelse och kunskapsorienterade, riktade stödinsatser till eleverna som har behov, genom bland annat att koppla en speciallärare till ämnena svenska och matematik i respektive årskurs.
Du kommer att ingå årskursens arbetslag. Det är viktigt för oss att du ser dig som en lagspelare som vill utveckla samarbetet mellan olika ämnen och årskurser.

Du har ett välfungerande elevhälsoteam bestående av kurator, specialpedagog, skolpsykolog och skolsköterska vid din sida. Du kommer även ha kontakt med vår speciallärare som kan ge råd och stöd framförallt gällande matematikundervisningen. Dessutom har skolan ett närvaroteam bestående av specialpedagog, socionom och fritidsledare som kan stötta dig i arbetet med eleverna som har en frånvaroproblematik.

Till hösten startar vi en grupp för elever med AST. Även där finns mycket kunskap kring elever med funktionsnedsättningar som kan vara till hjälp i ditt arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- Planering och genomförande av undervisningen
- Anpassning av undervisning för elever i behov av stöd
- Bedömning och omdöme av elevers kunskapsnivå
- Mentorskap och därmed även ansvar för utvecklingssamtal och föräldrakontakt

Kvalifikationer:

Du är en utbildad och legitimerad lärare med behörighet att undervisa och sätta betyg i årskurs 4-6.

Det är viktigt för oss att du har en god ledarskapsförmåga och en förståelse för elevernas olika förutsättningar och förmågor att ägna åt sig kunskaper. Tydliga budskap och fokus på ett språkutvecklande arbetssätt är centralt på vår skola.

Som person är du lugn, har ett lågaffektivt bemötande och förmågan att fokusera på rätt saker. Du är kreativ och flexibel samt väl förtrogen med skolans styrdokument.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-14 eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-27
Referensnummer: A697614

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden, så sök redan idag!

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Melanie Heller,
Biträdande rektor Nytorpsskolan
Telefon: 031 - 365 24 10
E-post: melanie.heller@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ulla Stålstedt Ghose, Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-365 24 79
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ angered.goteborg.se

Terje Adkins, Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 90
E-post: terje.adkins@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster