Bygglovschef

Ale kommun med cirka 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Vi bygger det nya Ale och sektor samhällsbyggnad rustar för att möta nya och utökade behov. God samverkan både internt och externt är en förutsättning för att vi ska lyckas med uppdraget att bistå Aleborna. Och företagen är nöjda med vår service - SKL:s servicemätning för 2016 visar att vi är Bäst i Väst. Vill du vara med på vår tillväxtresa och din utvecklingsresa?

Du arbetar på sektor samhällsbyggnad i kommunhuset i Alafors, cirka tre mil från Göteborg och fem mil från Trollhättan. Bygglov delar lokaler med planenheten och stadsarkitekten. Sektorns uppdrag är att säkerställa en god boende- och livsmiljö för kommunens invånare i ett långsiktigt hållbart samhälle. Du är enhetschef för bygglov och utgör ledningsgrupp tillsammans med planchef och verksamhetschef/stadsarkitekt.

I våras visade vi grannkommunen hur vi arbetar och utvecklas. Läs mer om hur vi arbetar med bygglov i Ale kommun: http://bit.ly/bygglovale.

Arbetsuppgifter:

Du och dina duktiga medarbetare ger råd och information till allmänhet, politiker och exploatörer. Du leder och fördelar myndighetsarbetet för handläggare, handläggarstöd och inspektörer enligt PBL. Även bostadsanpassning, färdtjänst och geodata ingår i enheten som består av 15 medarbetare. Du föredrar ärenden i samhällsbyggnadsnämnden. Majoriteten av alla beslut tas på delegation. Du coachar dina medarbetare och utvecklar processer och verktyg för exploatörer och Alebor enligt Lean. Du har budget- och personalansvar. Du deltar i regionala nätverk och drar fördel av kunskapsutbyte med översiktsplan, detaljplan, bygglov och övriga i samhällsbyggnadsprocessen.

Kvalifikationer:

Du är utbildad arkitekt eller har annan likvärdig utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning av experter då arbetet oftast innebär analys och samarbeten med övriga i samhällsbyggnadsprocessen. Du har god kunskap om gestaltningsfrågor och kan bedöma byggnader utifrån arkitektonisk, kulturhistorisk och miljömässig synpunkt. Du måste ha god kännedom om plan- och bygglagstiftningen och förstå myndighetsutövningens olika roller.

Då arbetet innebär många kontakter är det viktigt att du kan relatera till och samarbeta med andra och är serviceinriktad. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift. Du är bra på att strukturera och prioritera ditt och medarbetarnas arbete, både i ärendeflödet och i utvecklingsprocessen.

B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-08
Referensnummer: A710307

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Har du frågor angående rekryteringen kontaktar du rekryteringskonsult Jonas Bengtsson, 031-333 52 13, 0709-69 01 65.

Upplysningar lämnas av:

Jonas Bengtsson
Rekryteringskonsult Mercuri Urval
Telefon: 031-333 52 13, 0709-69 01 65

Fackliga företrädare:

Magnus Lövdahl
Sveriges Arkitekter
Telefon: 0303-33 00 00
E-post: magnus.lovdahl@ale.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster