Danslärare med huvudansvar för modern nutida dans till Svenska Balettskolan

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Svenska Balettskolan söker danslärare!

Som danslärare med huvudansvar för modern nutida dans kommer du att undervisa i ämnet och, tillsammans med skolans konstnärliga ledare, leda utvecklingsarbetet i modern nutida dans samt vara stöd för lärare. Rollen som danslärare med huvudansvar för modern nutida dans har stort utvecklingsfokus och du kommer bland annat att arbeta med att utveckla dansundervisningens kvalitet och bidra till att förbättra elevernas måluppfyllelse samt verka för att skolans konstnärliga utveckling ligger på en hög internationell nivå.

Tillsammans med konstnärlig ledare och producent kommer du att vara delaktig i planeringen av innehåll och logistik i skolans sceniska utbildning. I rollen som danslärare med huvudansvar för modern nutida dans kommer du att behöva många kontaktytor och arbeta för att skapa och underhålla nya nationella och internationella kontakter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Undervisning
• Utarbetning av undervisningsinnehåll och progression utifrån utbildningens nya kursplan SKOLFS 2017:29
• Utvecklingsarbete av modern nutida dans
• Coaching av andra lärare i modern nutida dans
• Planering av skolans sceniska utbildning och workshop inom modern nutida dans

Rollen som danslärare med huvudansvar för modern nutida dans passar dig som älskar dans och som brinner för att se elever och lärare växa och utvecklas! Vi erbjuder dig ett arbete som kännetecknas av varierande och händelserika dagar där du har mycket kontakt med medarbetare, elever och andra aktörer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som älskar dans och som har dokumenterad erfarenhet av att undervisa på hög nivå och att leda utvecklingsarbete inom dans och teater. För att vara aktuell för tjänsten har du antingen yrkes- eller högskoleutbildning inom modern nutida dans alternativt danspedagogutbildning, eller så har du en nationell eller internationell danskarriär i kombination med erfarenhet av en ledande roll i ett professionellt danskompani.

Du behöver en administrativ vana och erfarenhet av informations- och kommunikationsteknik. Om du har någon form av ledarskapsutbildning ser vi detta som meriterande. Då du i den här rollen kommer arbeta med barn i åldrarna 10-16 år är det positivt om du tidigare har arbetat med målgruppen samt om du har arbetat för att elever ska uppnå mål.

Som person är du drivande, utvecklingsfokuserad och handlingskraftig. Du trivs i en roll där du får ta mycket egna initiativ, vilket även kräver att du kan arbeta strukturerat samt är tydlig i ditt ledarskap och i din kommunikation. Då du kommer ha mycket kontakt med både elever, kollegor samt andra aktörer ser vi att du har lätt för att samarbeta med andra samt är öppen för att etablera nya relationer och kontakter. Vidare är du flexibel i ditt arbetssätt samt har förmåga att skapa entusiasm hos både elever och kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-19
Referensnummer: A700894

Andra uppgifter:

Provanställning 6 månader tillämpas.

Med hänvisning till lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Niklas Helleren
Rektor Svenska Balettskolan
Telefon: 031-366 86 14

Fackliga företrädare:

Catarina Hultin
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 93

Cecilia Warnholtz
Lokalombud LR
E-post: cecilia.warnholtz@ norrahisingen.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster